Julkalendern 2013 – Lucka 22

22december

Då var det fjärde advent och nu är det verkligen inte långt kvar till julafton! Är ni färdiga med allt julstök? I dagens lucka sponsrar Massolit Förlag med ett exemplar av Plommonträdet av Ellen Marie Wiseman.

plommontradetBeskrivning av boken:
En djupt rörande och mästerligt skriven berättelse om människans motståndskraft och trofasta kärlek.

“Blomma där du är planterad”, är rådet Christine Bölz får av sin älskade farmor. Men den sjuttonåriga Christine, som kommer från en fattig tysk familj, vet att det finns en hel värld utanför den lilla by hon är uppväxt i. En värld hon vill uppleva tillsammans med sin älskade Isaac Bauerman, sonen i den rika judiska familj där hon arbetar som tjänsteflicka.

Men det är inte bara deras skillnad i ställning som hotar den framtid som Christine och Isaac drömmer om. Snart befinner de sig i en verklighet där lagar och regler förbjuder dem att vara tillsammans. Christine kommer att möta Gestapos vrede och genomgå Dachaus plågor för mannen hon älskar.

Plommonträdet följer en ung tysk kvinna genom kaosets Tyskland under andra världskriget och tiden efteråt. Det är en historia om kärlek och överlevnad, om att berätta sanningen och om att stå upp för sina åsikter.

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna i dagens lucka. Glöm ej att ange din e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS BOKHANDLARN!

25 reaktioner på ”Julkalendern 2013 – Lucka 22

 1. Blev jätte nyfiken på boken och skulle gärna läsa den. Behöver mer böcker till den kalla årstid som säkert kommer snart. Är tyvärr sängliggande ofta då pga min sjukdom

 2. Jag älskar att läsa om andra världskriget. Tycker det är väldigt faschinerande och jag gillar historia. :)

 3. En bok för mig, helt klart!
  Varför..? Jaa, den fascinerade mig, den korta beskrivningen..gjorde mig nyfiken..skapade bilder i mitt huvud..fick mig att börja tänka: hur gick det.? ..fick dom varandra…tjänsteflickan och den rika ynglingen..? …eller lade sig familjen eller Gestapo i…?
  Jaa, du ser..det e det som sker i huvudet på en bokälskare när man läser några rader om en bra bok… ;-).

 4. Jag älskar böcker om olika livsöden, kulturer och kärlek. Blandningen av det blir bara magisk och är omöjlig är slita sig från. Detta låter som en sådan bok! Jag är redo att streckläsa när som helst!

 5. När jag började läsa ”Molnfri bombnatt” av Vibeke Olsson kunde jag knappast släppa den. Få böcker har gripit tag i mig som den!
  När jag läste vad den här boken handlar om känner jag att jag förmodligen kommer att försvinna in i den också. Vinner jag inte så tackar jag för tipset och beger mig till bibblan när den öppnar igen efter jul!

 6. Det låter som en bok jag skulle tycka om. Dessutom tror jag att min pojkvän, som är intresserad av andra världskriget och historia, skulle kunna vara intresserad av att läsa den. Och jag älskar att låna ut böcker!

 7. Jag är med!
  Uppskattar historiska böcker där olika känslor möts, såsom sorg, ilska, rädsla, glädje.
  Glada hälsningar Jennya

 8. Jag vill vinna denna för jag tror att jag skulle bli rörd, och att den trots allt skulle ha en igenkänningsfaktor för mig. För jag och min pojkvän har så olika bakgrund, och det gör att vi ser olika på väldigt mycket och världen ser konstigt på oss.
  Men vi vill bara vara med varandra.
  En perfekt bok för mig!

 9. jag är väldigt intresserad av just böcker skrivna om andra världs kriget o har samlat på mig några under årens tid för min sons skulle vars släkt är polacker och var med om en hel del. jag vill att han i framtiden ska ha böcker att tillgå o kunna läsa om vad som skedde på den tiden

 10. Boken verkar spännande och den skulle bli en bra klapp till min tonåriga brorsdotter, som älskar att läsa!

 11. Hejdär! =)
  Jag plöjer igenom alla böcker jag kommer över som har förankring i andra världskriget. Jag tröttnar aldrig, vare sig det är dokumenterade biografier eller skönlitterära romaner. Jag älskar varje bok jag kommer över. Denna har jag ju inte läst och jag känner mig helt tagen av beskrivningen. Denna bok vill jag otroligt gärna läsa nu på en gång! <3
  Så nu hoppas och önskar jag på turen innan din underbara kalender är slut! =)

  MVH/ Decibel S

 12. Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna vilja vinna då detta verkar som en riktigt spännande bok helt i min smak. Tycker nämligen om böcker som handlar om historia och är facinerad utav saker och ting som skett förut.

  Kram Sanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s