En smakebit på søndag – Stjärnmärkt

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Stjärnmärkt” av Jessica Spotswood och här kommer min smakbit;

stjarnmarktJag känner mig som en bluff.
Jag står tillsammans med Alice Auclair och Mei Zhang i en smal korridor i ett hyreshus som stinker av kokt kött och kåö. Vi är likadant klädda alla tre – svarta yllemantlar över stela klänningar i svart bombasin, svarta klackkängor som sticker ut under de fotsida kjolarna och håret uppsatt i enkla, prydliga knutar. Detta är systraskapets uniform, och även om ingen av oss är fullvärdiga medlemmar än så är vi ute på ett välgörenhetsuppdrag för systrarna. Vi har med oss korgar med bröd bakat i klosterköket och grönsaker från klostrets källare. Vi böjer våra huvuden och sänker våra röster.
Ingen får någonsin misstänka att vi är det vi egentligen är.

2 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Stjärnmärkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s