En smakebit på søndag – Gökens Rop

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Gökens Rop” av Robert Galbraith.

Handling:
När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det.

gokens-rop”Hur länge kan dörren ha varit olåst?”
”Vet inte. Colin jobbade natten innan. Han borde ha kollat.”
”Okej”, sa Strike. ”Du sa att du trodde att det var Duffield som mrs Bestigui hade hört, därför att du hade hört dem bråka förr. När var det?”
”Strax innan de gjorde slut, ett par månader innan hon dog. Hon hade slängt ut honom ur sin lägenhet och han bultade och sparkade på dörren, försökte slå in den, skrek alla möjliga fula saker åt henne. Jag fick gå upp och köra ut honom.”
”Använde du våld?”
”Behövdes inte. När han såg att jag kom, så tog han sina grejer – hon hade slängt ut hans skor och jacka efter honom – och gick därifrån. Han var påtänd”, sa Wilson. ”Blank i ögonen, du vet. Svettig. Skitig t-shirt, gamla matfläckar. Jag fattade aldrig vad i helvete hon såg hos honom. Men här kommer ju Kieran”, fortsatte han med gladare röst. ”Lulas chaufför.”

3 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Gökens Rop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s