Tips inför 2015

Jag måste säga att Modernista verkligen har imponerat på mig på sistone. De har släppts en drös med bra deckare av bland annat Mo Hayder, Denise Mina och Belinda Bauer. Det som imponerar på mig mest är dock att förlaget verkar förstå vilka böcker som är mest populära, framförallt i bokbloggarkretsar. Många av de hypade engelska titlarna ska nu bli översatta till svenska och det började väl egentligen redan med Legend-trilogin av Marie Lu och Divergent-trilogin av Veronica Roth.

Nästa år inleds med en svensk översättning av första boken i The Kane Chronicles (Kanekrönikan) av Rick Riordan. Den kommer att få titeln Den röda pyramiden och släpps alltså i januari. I januari kommer även en nyöversättning av Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald samt en pocketversion av Cinder av Marissa Meyer. Betyder det att Modernista kommer ge ut resterande delar i den här serien eftersom Mix Förlag gått över till helt elektroniskt?

9789176450642_200_enklav9789174994902_200_den-store-gatsby_haftad9789176450727_200_anna-och-den-franska-kyssen

I februari kommer sedan Enklav av Ann Aguirre, som jag har hört väldigt mycket gott om. Marie Lu’s senaste bok Den unga eliten dyker också upp i bokhandlarna.

Och sedan i mars släpps första delen i Mistborn-serien av Brandon Sanderson, Det sista imperiet. Den här serien är jag väldigt nyfiken på den dels har fått bra recensioner men också för att omslagen är så himla fina. Dessutom kommer Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins, vilket inte är en dag för sent. Jätteroligt tycker jag!

Förutom detta blir det även nytt av exempelvis Mo Hayder och Denise Mina i början av nästa år.

Vilken bok ser ni mest fram emot?

10 reaktioner på ”Tips inför 2015

  1. Nej men oj vad spännande! Ser hemskt mycket fram emot Mistborn på svenska. Har varit lite tveksam till den serien mycket för dess tjocklek och då på engelska, tar sån tid att läsa! :P Men på svenska borde det gå bra :D

  2. Åh, tack för tipsen! Vad roligt att de ska översätta så många bra böcker! Ser fram emot Den unga eliten och håller alla tummar jag har för att de fortsätter med Månkrönikan och översätter Cress!

  3. Ping: Ett förlag som levererar | SofiaFritzson.com

  4. Ping: Hurra för den franska kyssen! | Iza Melody Frost

  5. Ping: Böcker jag ser fram emot 2015 | Nilmas Bokhylla

  6. Modernista kommer med den svenska versionen av Cress något jag som stort fan av Marissa Meyer upskattar mycket! Hoppas dom översätter Winter, den sista boken i serien också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s