Hämnaren

silfverbielke_6_hmnaren-dag_hrlund-33576572-frntlVARNING FÖR SPOILERS FÖR ER SOM INTE HAR LÄST TIDIGARE DELAR I SERIEN!

Christophers karriär som politiker fortsätter spikrakt uppåt och när frågvisa reportrar ifrågasätter honom måste de rensas bort. Han känner sig dock inte helt färdig med Jacob Colt och alltid har han någon plan på gång. Hans syster Anna driver två flyktingförläggningar och blir allt mer självständig, något som inte uppskattas av Silvferbielke. Colt arbetar vid Europol i Haag och trots att det har gått ett tag sedan händelserna i Vittaryd så kan han inte släppa Silfverbielke. Samtidigt försöker han lappa ihop sin relation till dottern och har fått inse att en framtid med Linda Schecker bara är att glömma.

Jag får samma känsla av den här boken som av föregångaren, Erövraren. Det är mycket fokus på Silfverbielke och hans karriär men det känns inte riktigt som att han kommer någonvart. Han har många planer men vad leder dem egentligen till? Det blir med andra ord som ytterligare en mellanbok och även om jag tyckte bättre om denna än den förra så blir det inget toppbetyg.

En fördel med den här boken gentemot den förra är att vi får följa lite, lite mer av Jacobs och Lindas liv men det är ytterst lite polisarbete och det vi får veta om Jacobs arbete i Haag är inte särskilt intressant. (SPOILERVARNING!) Jag hoppas dessutom att Linda tar sig i kragen igen och går tillbaka till polisarbetet. Kanske tillsammans med Colt i nästkommande bok? (SPOILER SLUT) 

Nja, tyvärr hade jag hoppats på mer men slutet ger en klar öppning för ytterligare böcker. Stort plus dock till Stefan Sauk som är en utmärkt uppläsare av dessa böcker!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Uppläsare: Stefan Sauk
Serie: Christopher Silvferbielke #6 / Jacob Colt #10
Utgivningsår: 2015
Förlag: Lind & Co
Utläst: 18 juli 2015
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

En reaktion på ”Hämnaren

  1. Pingback: Sammanfattning – Augusti 2015 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s