Arytmi

arytmi-27-april-rgbVad ger man en man som har allt i 40-årspresent? Ett kontrakt med maffian, ett alibi, ett hjärtfel eller alla ovanstående?
Vincent lever ett framgångsrikt liv på att berätta historier. Han har just blivit marknadschef för ett av världens största IT-bolag, är gift med sin ungdomsförälskelse och har blivit med villa och två barn i Duvbo utanför Stockholm, men allting vänds upp och ned på hans årliga läkarkontroll. Hans extremt låga puls är inte ett resultat av lång och idog träning utan i själva verket ett tecken på att han inte lever tillräckligt mycket för att hålla hjärtat igång till sin fyrtioårsdag.
När den första förnekelsen släpper taget om honom släpper han själv kontrollen och ger sig ut i ett Miami-inspirerat Stockholm för att hitta något värt att leva för. Allt han behöver göra är att få upp pulsen. Han behöver en utmaning men det är svårt för Vincent att bli riktigt utmanad, för när hans hjärta ökar farten saktar resten av världen ner.
Vincent dras in i en härva av mord, hot och sexuella utsvävningar och ju mer Vincent dras in, desto mer dras snaran åt. Hur får man tillbaka sitt liv när det inte finns någon väg ut?

Själva storyn tyckte jag var ganska spännande och när man väl börjat läsa var det svårt att lägga ifrån sig boken. Den kändes relativt lättläst och man slapp liksom att tänka efter under tiden, bra flyt. Karaktärerna var ganska intressanta och gjorde många mer eller mindre bra val men jag hade gärna fått veta lite mer om dem och deras bakgrund.

Däremot innehöll boken en del detaljer som bara kändes orimliga och overkliga. Som exempel kan vi ta läkaren som inte alls kändes trovärdig eller det faktum att Vincent på kort tid gick från ingenting till eventuell efterträdare i organisationen. Varken det ena eller det andra känns som om det skulle hänt i verkliga livet och blir för mig lite fel i boken.

Har man möjlighet att ”stänga ute” det sistnämnda så funkar boken absolut. Jag skulle till och med vilja säga att det är en ganska bra debut och den öppnar upp för en fortsättning. Frågan är om det blir så eller vad vi har att vänta. Vill ni läsa min intervju med författaren hittar ni den här.

Tack till författaren för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Fredrik Frängsmyr
Utgivningsår: 2015
Förlag: Mörkersdottir Förlag
Utläst: 5 oktober 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

2 reaktioner på ”Arytmi

  1. Pingback: Sammanfattning – Oktober 2015 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s