En smakebit på søndag – Snövit ska dö

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu har jag precis börjat läsa Röd drottning av Victoria Aveyard så min smakbit kommer från början av boken.

Handling:
En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenheim. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar – och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.

9789100152352Amelie stannade vid foten av trappan. I vanliga fall skildes Thies och hon åt här, han bara fortsatte gå utan att säga ett ord. Men i dag bröt han sin tystnad när Amelie började gå uppför trappan.
”Här bodde familjen Schneeberger förut”, sade han med sin monotona röst. Amelie vände sig förvånat om. För första gången i kväll såg hon rakt på sin vän, men han mötte som vanligt inte hennes blick.
”Allvarligt?” undrade hon tvivlande. ”Bodde den ena tjejen som Tobias Sartorius mördade i vårt hus?”
Thies nickade utan att se på henne.
”Ja. Här bodde Snövit.”

Annonser

13 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Snövit ska dö

  1. Började lyssna på den, men den gjorde sig inte så bra som ljudbok så jag gav upp. Får kanske ge den en chans i vanligt bokformat för många har ju läst och gillat den.

  2. Jeg så at Nele Neuhaus Snohvit må dø var blant de nye titlene som skulle utgis på norsk i år. Den tenkte jeg at jeg skulle lese :-) Ha en fin uke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s