En smakebit på søndag – Felfri

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu bland annat Pretty Little Liars: Felfri av Sara Shepard.

Handling:
I den andra boken i dundersuccén Pretty Little Liars fortsätter signaturen A att sätta skräck i de forna bästisarna Spencer, Aria, Emily och Hanna. De fyra var oskiljaktiga tills den gemensamma kompisen Alison – som kände till gängets mörkaste hemligheter – försvann spårlöst för tre år sedan.

Nu har Alisons döda kropp hittats nergrävd i en trädgård, men A fortsätter att trakassera dem. Om det inte var Alison som skickade alla hotfulla meddelanden – vem är det då? Eftersom vännerna varit inblandade i en olycka som de tystat ner vågar de varken gå till polisen. I stället tvingas de allt djupare in i en härva av lögner. Och en sak är säker: Den mystiska A sitter inne med tillräckligt många snaskigheter för att kunna förgöra dem.

pretty_little_liars_2_felfri-shepard_sara-35577216-frntlAria såg sig omkring. En tjej med brun hästsvans och stora lår gjorde kamelen. En gänglig kille gjorde stående hunden och gick över till barnet, alltmedan han andades kraftfullt genom näsan. En blond tjej i hörnet vred sig åt sidan. När hon vände sig framåt igen blev Aria kall. ”Spencer?” utbrast hon.
Spencer bleknade och hävde sig upp på knä. ”Åh”, sa hon. ”Aria. Hej.”
Aria svalde hårt. ”Vad gör du här?”
Spencer såg oförstående på henne. ”Yoga, kanske?”
”Ja, det förstår jag, men…” Aria skakade på huvudet. ”Jag menar, har nån sagt till dig att komma hit eller…?”
”Nej…” Spencers ögon smalnade misstänksamt. ”Vänta nu. Vad menar du?”
Aria blinkade. Undrar du vem jag är? Jag är närmare än du tror.
Hon såg från Spencer till Meredith, som snackade med någon i receptionen, och så tillbaka till Spencer igen. Kugghjulen i hennes hjärna började snurra. Det var något med det här som kändes riktigt, riktigt skruvat.

17 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Felfri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s