Blodspakten av Johan Rundberg

På resan från Stockholm upptäcker Mika att Valdemar är mer illa däran än hon har förstått. Tänk om han dör ifrån henne nu? Väl framme vid Gilles gods misstas de för poliser från Uppsala som av någon anledning kallats till godset. Mika spelar med för att vinna tid. Men vem eller vad är det som stryker runt godset om nätterna och gör så att alla dörrar hålls låsta? Och var gömmer sig fröken Månvind, Mikas mamma? Det blir en strapatsrik färd i jakten på Mikas ursprung.

Det här är fjärde delen i serien om Mika och Valdemar och dessa böcker riktar sig framför allt till barn 9-12 år. Mika och Valdemar har här åkt iväg för att leta upp Mikas mamma men när de kommer fram inser de att det är något som inte stämmer. Godset är hemsökt och det visar sig att Mikas mamma är anklagad för något hemskt.

Boken består av mysterier, hemligheter och en hel del misstänksamma karaktärer. Jag drogs inte med på samma sätt som jag gjort i de tidigare böckerna men som vanligt är det roligt att följa Mika och Valdemar i deras sökande efter sanningen. Det är bra och läsvärt och jag rekommenderar er verkligen att börja läsa serien, antingen på egen hand eller med era barn. Om några månader kommer del fem och jag ser mycket fram emot den.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Johan Rundberg
Serie: Månvind & Hoff #4
Utgivningsår: 2022
Förlag: Natur & Kultur
Utläst: 25 februari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Nattkorpen (Månvind & Hoff #1)
Tjuvdrottningen (Månvind & Hoff #2)
Dödsängeln (Månvind & Hoff #3)

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s