Tilly och äventyrskartan av Anna James

Det är något märkligt på gång i bokvandrarnas värld. En dag kommer en man in i Blads Bokhandel – bara för att plötsligt glömma vilken bok han letade efter. Tilly och hennes familj börjar genast ana oråd.

Samtidigt får familjen Underwood allt mer makt bland bokvandrarna, och de är fortfarande ute efter Tilly. För att ställa allt tillrätta lämnar Tilly tryggheten i bokhandeln och reser till USA för att tillsammans med sin vän Oskar finna de legendariska arkivarierna. Eller, det är i alla fall planen.

Snart står de öga mot öga med faror som de inte alls var beredda på, och det enda som kan hjälpa dem är deras mod och uppfinningsrikedom. Och några av deras käraste vänner från böckernas värld.

Det här är tredje boken i serien och som läsare har vi fått mer och mer information och bakgrund kring det här med bokvandrandet och mer insyn i deras värld. Det är så spännande att följa karaktärerna genom böcker och handlingar och läsa om när de stöter på välkända figurer från andra böcker.

I den här boken blir det än mer spännande då familjen Underwood försöker få tag på Tilly samtidigt som hon och Oskar ger sig av för att försöka hitta arkivarierna. De tvingas hitta på mycket för att ta sig ur det de stöter på längs vägen men som jag har skrivit i tidigare recensioner kompletterar dem varandra bra. Jag ställer mig dock lite skeptisk till att någon skulle skicka iväg såhär unga barn på en resa till USA dock.

Eftersom det här är del tre i en serie är det svårt att skriva så mycket om den utan att eventuellt spoila. Jag tycker dock att serien håller fortsatt hög kvalitet och att karaktärerna utvecklas och hålls intressanta. Om ni, mot förmodan, inte börjat läsa den här serien än tycker jag att ni ska göra det. Den riktar sig till barn 9-12 år men passar lika bra för mig eller till yngre barn som högläsningsbok.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna James
Serie: Den magiska bokhandeln #3
Utgivningsår: 2021
Förlag: HarperCollins Nordic
Utläst: 8 januari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Tilly och bokvandrarna (Den magiska bokhandeln #1)
Tilly och de förlorade sagorna (Den magiska bokhandeln #2)

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s