Ingen konst att falla för dig av Annelie Mannerström

När systerns liv faller samman bestämmer sig Olivia Eriksson för att lämna sin internationella karriär som konservator och flytta tillbaka till Göteborg. Hon tar ett jobb på sin väns konstateljé och kunden Pascal fångar hennes intresse. Men rykten kopplar honom till ett omfattande konstbedrägeri, samtidigt som han beskrivs som en playboy. Och skulle Olivia inte fokusera på någon annan än sig själv för en gångs skull?

Den erkände konstsamlaren och galleristen Pascal Nordell har problem att få galleriets ekonomi att gå ihop. På kort tid blir han både lurad, polisanmäld och offentligt förtalad. Han försöker på alla sätt rädda det som räddas kan samtidigt som han tvingas hantera de känslor hans nya konservator väcker. Den färgstarka Olivia påminner inte det minsta om de kvinnor han tidigare har träffat, men kanske är det precis det han har letat efter?

Inför bokträffen i Jönköping i slutet av februari ville jag läsa böcker av alla författare som skulle vara där och prata och därför valde jag att läsa den här. Ingen konst att falla för dig är Annelie Mannerströms debutroman och en romantisk feelgood.

Jag är i vanliga fall inte intresserad av konst men den här boken gjorde att jag ville veta mer. Yrket konservator har jag exempelvis aldrig stött på tidigare i en bok och jag tyckte mycket om att läsa om Olivia och hennes karriär. Jag tyckte också att konsten beskrevs på ett sätt som gjorde det intressant, både ur Olivias perspektiv men även Pascals. Pascal är för övrigt en karaktär som verkligen växte genom boken. Till en början upplevde jag honom som snobbig men han mjuknade och till slut kände jag att jag satt och hejade på honom. Jag tycker att karaktärerna överlag i boken känns äkta och hade gärna läst mer om dem.

Det fanns ett litet sidospår i boken som hade med Olivias systers man att göra och som intresserade mig mycket. Han hade lämnat sin familj, tagit alla pengar och bara försvunnit. Detta gjorde ju i sin tur att Olivia flyttade hem för att hjälpa systern. Det var mycket känslor inblandat i detta och jag tycker att författaren förmedlade det på ett bra sätt.

Det här är en bok som är både mysig, intressant och lättläst och jag kan varmt rekommendera den. Jag gillar författarens sätt att skriva och ser fram emot att läsa mer av Annelie Mannerström framöver.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Annelie Mannerström
Utgivningsår: 2023
Förlag: Seraf Förlag
Utläst: 19 februari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s