Där du en gång gick av Marcus Jarl

Hur mycket känslor ryms egentligen mellan fyra väggar, vad döljs i våra inre slutna rum och vad händer när de öppnas?

Bella Friberg är lika trött på sitt liv hemma i Linköping, som på sig själv. När hon får ett efterlängtat jobberbjudande i Stockholm kan hon inte tacka nej, trots att hon egentligen inte har modet. Inte med tanke på vad som hände förra gången. När Bella äntligen hittar sin drömlägenhet, finner hon också sin drömkille, den förra ägaren Niklas. Men det som först känns lätt och rätt blir snart allt mer komplicerat. Vill han ha henne eller vill han bara ha sitt gamla liv tillbaka?

När Bella får reda på sanningen om varför Niklas behövde sälja lägenheten tvingas hon brottas med hans förflutna samtidigt som hon inser att hon för första gången måste börja acceptera sitt eget.

Förra sommaren läste jag Dina färger var blå av Marcus Jarl som jag tyckte mycket om. Den gjorde att jag fick upp ögonen för Marcus Jarls författarskap. När jag såg att denna skulle komma ut var jag inte sen på bollen.

Boken är välskriven och landar någonstans mellan en feelgood med svärta och en relationsroman. Författaren är inte rädd att ta i lite svåra ämnen och gör det med bravur eftersom det påverkar mig som läsare direkt. Det är mycket känslor, både hos mig som läsare men också mellan karaktärerna. Jag känner med både Bella och Niklas och det känns efter bokens slut som att jag har varit en kompis som hela tiden har funnits med dem.

Det finns en viss del humor i boken som jag uppskattar. Även om det emellanåt handlar om ganska tuffa ämnen är det skönt att lätta upp stämningen. Vi får läsa ur bådas perspektiv och det tycker jag bidrar till att vi lära känna dem. Författaren har dessutom beskrivit karaktärerna på ett bra sätt och det är lätt att måla upp miljöerna framför sig. Hög igenkänning i Hemnet-beroendet för övrigt.

Återigen visar Marcus Jarl att hans böcker är läsvärda och jag rekommenderar varmt denna bok till er som gillar feelgood med svärta och intressanta relationsromaner med tungt bagage.

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Marcus Jarl
Utgivningsår: 2022
Förlag: Norstedts
Utläst: 29 juli 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Lottens Bokblogg |

En reaktion till “Där du en gång gick av Marcus Jarl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s