Ceremonin av Kiera Cass

Då var det dags för min tur i bloggstafetten! Igår kunde ni läsa om boken på Havsdjupens sal och imorgon går turen vidare till LexieLäser.

the_selection_1_-_ceremonin-cass_kiera-36522930-frntlOm du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på?

För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly det liv och den kast de är födda i och istället leva i lyx och rikedom. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ut att vara kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än vad hon vågat drömma om?

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av den här boken egentligen. Jag har ju hört och läst så mycket på både svenska bokbloggar men även BookTube och de flesta verkar älska serien. Jag har varit lite skeptisk men nu när den kom ut på svenska kunde jag inte stå emot längre – och jag gillade den.

Till en början påminde boken mig ganska mycket om The Hunger Games. Världen, kastsystemet och tävlingen tänkte jag då på i första hand. Det var dock inget som störde mig utan bara något jag lade märke till. Kastsystemet i sig tycker jag var väldigt intressant och det känns som något som skulle kunna hända i verkliga livet. Människor är ju redan idag indelade i olika klasser. I boken förekommer det även ett triangeldrama, men inte heller det irriterade mig. America tog sitt förnuft till fånga relativt snabbt och som läsare slapp man stor del av den dramatik det brukar bli vid triangeldraman.

Det bästa i hela boken var såklart utvecklingen mellan America och Maxon. Hur Americas inställning går från att hata Maxon till att mjukna avsevärt på den punkten. Maxon själv är en riktigt intressant karaktär och jag ser verkligen fram emot att läsa mer om honom.

Jag tycker att detta var en riktigt bra start på en serie och jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Frågan är om jag orkar vänta till hösten då den dyker upp eller om jag läser klart serien på engelska i stället. Det märker vi. Läs om ni gillar dystopier och young adult!

Tack till B Wahlströms för detta recensionsexemplar och denna roliga bloggstafett!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #1
Utgivningsår: 2016
Förlag: B Wahlströms
Utläst: 29 april 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

4 reaktioner till “Ceremonin av Kiera Cass

  1. Hej,

    Jag surfade in på ett gammalt inlägg i din blogg om en bokklubb i Borås. Finns det någon sådan i dagsläget eller kanske planer på att starta en? Är så himla sugen men det är svårt att hitta intresserade.
    Mvh Emelie

    1. Svar till Emelie:

      Hej Emelie!
      Vad kul att du hittade hit. Tyvärr har det inte blivit av och kommer nog inte bli, från min sida i alla fall. Jag har fullt upp med jobb och barn för tillfället men hoppas du hittar något!

      //Malin

  2. En bok som jag är väldigt nyfiken på! :) Det låter som en bok i min smak :)

  3. Pingback: Ceremonin av Kiera Cass « Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s