Babbeldrottningen i New York

Det har blivit dags att recensera del två i Babbeldrottningen-serien, Babbeldrottningen i New York. Precis som jag skrev i den första recensionen har jag läst att de flesta gillar den här bättre men det håller jag inte med om. Läs vidare nedan om vad jag tycker.

Titel: Babbeldrottningen i New York
Författare: Meg Cabot
Utgivningsår: 2009
Förlag: Tivoli

Handling:
Efter att ha träffat sin drömprins Luke under sommaren i Frankrike fortsätter Lizzie hösten i New York. Tanken är först att hon ska bo hos Luke tills hon och hennes bästa vän Shari hittar en lägenhet att dela på men Luke föreslår att hon ska stanna och så blir det. Med ett problem mindre börjar hon istället leta efter ett arbete och hittar ett perfekt i en brudklänningsbutik, men som inte ger henne något betalt. Som tur är söker Chaz’s pappas en receptionist på hans advokatbyrå och Lizzie jobbar långa dagar men hon får göra det hon älskar och dessutom överleva. Samtidigt som hon hjälper kunder med deras bröllopsklänningar börjar hennes egna grubblerier inför ett eventuellt bröllop med Luke att ta fart men allt är inte som hon har trott och till och med Shari beter sig underligt.

Omdöme:
Som jag skrev ovan tycker jag att den första boken var snäppet bättre men de får båda en trea av mig i betyg. I den här boken känns mycket ytligt och oromantiskt och man får en helt annan uppfattning av Shari som i den här boken beter sig som en riktigt bitch. Lizzie växer lite som person och ger sig fan på att klara sig själv och hon släpper inte heller sina drömmar om att bli bröllopsstylist, vilket är beundransvärt.

Den är rolig och lättläst, precis som den första boken, och passar perfekt nu i sommar. Det är synd att den slutar med en sådan cliffhanger eftersom den sista boken inte ens har kommit ut på svenska men men, det får man ta.

Mitt betyg: 3/5

Tidigare böcker i serien:
Babbeldrottningen

En reaktion till “Babbeldrottningen i New York

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s