The Tea Dragon Society av Katie O’Neill

After discovering a lost tea dragon in the marketplace, Greta learns about the dying art form of tea dragon care-taking from the kind tea shop owners, Hesekiel and Erik. As she befriends them and their shy ward, Minette, Greta sees how the craft enriches their lives—and eventually her own.

Som ni kanske har märkt läser jag den här serien från fel håll, men jag tänker att det kanske inte gör så mycket när det är en grafisk roman/seriealbum.

I den här möter vi i alla fall Greta och får vara med vid första mötet mellan henne och Minette. Minette har en väldigt speciell bakgrundshistoria och till en början förstår man inte riktigt vad som har hänt, tills hon sakta öppnar sig för Greta. Vi får också följa Gretas känsla för smide och hur hon lär sig av alla hon träffar. Det förväntas nästan att hon ska smida en viss typ av saker, men hon känner inte riktigt att det är hennes grej och därför väljer hon en lite egen bana. Hon har också ett växande intresse för tea dragons och allt vad det innebär och där möter hon också Ginseng för första gången.

Jag upplevde inte illustrationerna som lika fina och färgglada som när jag läste bok nummer tre, men det innebär ju bara att Katie O’Neill har utvecklats med de olika böckerna. Det är dock fortfarande en väldigt fin grafisk roman och jag gillar verkligen temat.

Nu hoppas jag att bok nummer två snart inkommer på biblioteket så att jag kan läsa den också. Jag rekommenderar i alla fall serien om man tycker om seriealbum med inslag av fantasy.

”Memories don’t just live inside you, Minette. They live in all the people and objects you share your life with.”

Mitt betyg: 3/5

Författare: Katie O’Neill
Serie: Tea Dragon #1
Utgivningsår: 2017
Förlag: Oni Press
Utläst: 9 augusti 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus | Book Depository

Övriga delar i serien:
– The Tea Dragon Festival (Tea Dragon #2)
The Dragon Tapestry (Tea Dragon #3)

En reaktion till “The Tea Dragon Society av Katie O’Neill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s