Rubinernas bok

Då har det blivit dags för del två i serien Trolldomens tre skrifter. Den första boken läste jag ju nyss känns det som och eftersom jag tyckte såpass bra om den så längtade jag såklart efter att få läsa uppföljaren. Här kan ni läsa recensionen av den första boken.

Titel: Rubinernas bok
Författare: John Stephens
Serie: Trolldomens tre skrifter #2
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bokförlaget Semic
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Semic för recensionsexemplar!

OBS! Detta är del två i en serie och texten kan innehålla spoilers från tidigare bok.

Handling:
Doktor Pym har skickat tillbaka syskonen till barnhemmet i hopp om att de ska vara säkra där men en dag blir de anfallna av skränare och trots att de försöker använda sig av atlasen hamnar de på villovägar och ett av syskonen följer inte med. Medan Emma och Michael ger sig i kast med att hitta den andra boken kämpar Kate på ensam i en annan tid. På vägen träffar de dessutom allt från alver till demoner och vilka kan man egentligen lita på?

Omdöme:
De förväntningar jag hade på denna bok uppfylldes faktiskt och det är jag glad över. Spänningen fanns där, familjebanden och en gnutta kärlek. I den här boken fick jag dessutom ett bättre grepp om Michael och fick känslan av att nästa bok, den sista, kommer att fokusera mer på Emma. Rätt, fel? Vi får se! Jag gillar också att författaren presenterar läsaren för olika sagoväsen i varje bok. I förra boken var det t.ex dvärgar och i den här boken är det mycket alver. Spännande och kul!

Boken nådde dock inte hela vägen för mig och det berodde mycket på ”hoppandet” mellan karaktärerna och i karaktärerna egna tankar. De räknade ut saker som man inte riktigt hängde med i, det gick lite snabbt emellanåt men bortsett från detta är det en jättebra bok som jag absolut rekommenderar men det krävs att man har läst ettan först.

Mitt betyg: 4/5

2 reaktioner till “Rubinernas bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s