Böcker som blir film 2013

Nu är det snart ett nytt år (igen.. vad tiden går fort!) och en hel hög med böcker har filmatiserats och kommer på bio under 2013. Jag tänkte jag skulle tipsa om några av dem.

postr_l

Beautiful Creatures – 13 februari
Författare: Kami Garcia och Margaret Stohl
Regi: Richard LaGravenese
Skådespelare: Alice Englert, Viola Davis och Emma Thompson
Övrigt: Jag har inte läst boken ännu men har blivit mer och mer sugen så kanske jag gör det i alla fall. Det känns egentligen inte som min genre men jag kanske har förutfattade meningar. Vi får väl se men jag vet i alla fall att det är många av er där ute som kommer se denna på bio.

postr_l (1)

The Host – 29 mars
Författare: Stephenie Meyer
Regi: Andrew Niccol
Skådespelare: Saoirse Ronan, Diane Kruger och William Hurt
Övrigt: Jag har ju varit lite anti Stephenie Meyer på grund av Twilight så jag hade inte hört talas om denna boken förrän tidigare i år. Jag lånade faktiskt till och med hem den då men det blev aldrig av att jag läste den. Jag kanske inte läser den innan den kommer på bio men någon gång blir det säkert. Jag är dock inte sugen på filmen.

postr_l (7)

Warm Bodies – 19 april
Författare: Isaac Marion
Regi: Jonathan Levine
Skådespelare: Nicholas Hoult, Teresa Palmer och John Malkovich
Övrigt: Jag vet inte så himla mycket om varken boken eller filmen förutom att det handlar om zombies och det är inte min grej, inte än i alla fall. Jag vet dock att många gillar även denna boken så det lär nog inte vara tomt i biosalongen i alla fall ;)

postr_l (2)

Carrie – 26 april
Författare: Stephen King
Regi: Kimberly Peirce
Skådespelare: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore och Judy Greer
Övrigt: Ytterligare en bok jag inte läst men faktiskt en jag har tänkt läsa. Jag köpte boken av Nelly för ett tag sedan och den ska minsann läsas inom kort. Filmen vet jag däremot inte om jag kommer se utan i så fall blir det nog den gamla versionen men den som lever får se.

postr_l (3)

Den Store Gatsby – 17 maj
Författare: F. Scott Fitzgerald
Regi: Baz Luhrmann
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan and Joel Edgerton
Övrigt: En bok jag kommer att läsa och en film som jag troligen kommer att se, inte minst på grund av att en av mina favoritskådisar är med (DiCaprio).

postr_l (4)

Fjällbackamorden: Tyskungen – 26 juni
Författare: Camilla Läckberg
Regi: Per Hanefjord
Skådespelare: Claudia Galli, Richard Ulfsäter och Lennart Jähkel
Övrigt: Jag har ju läst alla Läckbergs böcker så känns som om jag borde se dessa filmer men intresset är ljummet. Det blir i alla fall inte på bio utan i så fall väntar jag tills de kommer ut på DVD. De två första delarna i den här serien visas på SVT nu vid jul/nyår.

images

Percy Jackson: Monsterhavet – 16 augusti
Författare: Rick Riordan
Regi: Thor Freudenthal
Skådespelare: Logan Lerman, Alexandra Daddario och Brandon T. Jackson
Övrigt: Den här boken läste jag ganska nyligen och tyckte väl att den var helt okej. Jag har ju sett den förra filmen så kommer nog att titta på denna också, dock inte på bio.

postr_l (6)

The Mortal Instruments: Stad av skuggor – 23 augusti
Författare: Cassandra Clare
Regi: Harald Zwart
Skådespelare: Lily Collins, Jamie Campbell Bower och Robert Sheehan
Övrigt: Detta är nog den film jag är mest nyfiken på av dessa. Jag har inte läst boken men är jättesugen och kommer klart att göra det innan filmen kommer.

postr_l (5)

The Hunger Games: Catching Fire – 22 november
Författare: Suzanne Collins
Regi: Francis Lawrence
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson och Liam Hemsworth
Övrigt: En efterlängtad uppföljare för väldigt många. Jag kommer helt klart att se denna på bio och innan dess ska jag även hinna läsa om de tre böckerna.

postr_l (8)

Hobbit: Smaugs ödemark – 13 december
Författare: J.R.R. Tolkien
Regi: Peter Jackson
Skådespelare: Martin Freeman, Ian McKellen och Richard Armitage
Övrigt: Denna ser jag fram emot väldigt, väldigt mycket. Självklart kommer vi att se den på bio och jag läser nog om boken innan dess också.

9 reaktioner till “Böcker som blir film 2013

  1. ojdå, av dessa har jag bara läst varma kroppar.. blir visst att läsa ifatt om man ska kolla på bio nästa år!

  2. Kommer nog att försöka se de flesta av dessa. Blir väldigt nyfiken på Cassandra Clare nu och har bokat första boken på biblioteket.

  3. Oj så många filmer som kommer nästa år! Hur ska man hinna med? Heller inte att förglömma Rubinrot som visserligen (troligtvis) inte kommer att gå på bio i Sverige, men i alla fall!

    1. Förresten så visste jag inte att det skulle bli tre filmer om Hobbit. En glad överraskning. Iofs har jag undrat varför draken inte varit med i trailern… ;)

  4. Jag är också anti Stephenie Meyer, men jag gav ändå The host/Genom dina ögon en chans, och det är jag glad att jag gjorde. Boken är jättebra och jag har läst den två gånger nu. Det ska bli kul att se filmen.

    Längtar även efter Catching Fire. Tycker väldigt mycket om de böckerna. Gillar ju även Percy Jackson så den filmen vill jag också se, men bio känns inte som ett måste med den, blir kanske på dvd sen istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s