Smakebit på søndag: Minns oss som nu

En smakebit på søndag drivs växelvis av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje söndag väljer vi ut en smakbit ur boken vi läser och delar med oss av det till er andra. Ett smart sätt att få veta vad andra läser och få boktips. Just nu läser jag bland annat ”Minns oss som nu” av Anna Lönnqvist.

Handling:
Dagen före julafton anländer floristen Thea till ett frostigt Sunnanby från somriga Nya Zeeland. Hon har två veckor på sig att ta hand om dödsboet som hennes mammas moster lämnade efter sig, sen ska hon åka tillbaka för att fortsätta driva sin älskade blomsterbutik. Den som har blivit hennes allt sen Thea flydde från Sverige drygt tre år tidigare, fast besluten att aldrig återvända.
Huset som Thea har ärvt inhyser en stor syateljé och visar sig snart vara fullt av hemligheter, och mostern Marianne betydligt mer passionerad än hennes ensamma tillvaro tydde på. Thea blir snabbt uppslukad av att finna svar. Samtidigt träffar hon Tim, den snygga men gåtfulla fotografen, och märker hur hon börjar dra paralleller mellan sitt eget liv och Mariannes. De verkar ha mer gemensamt än hon någonsin kunde tro.
Thea bär dock på en egen tung hemlighet och vet att hon aldrig mer kan ha ett förhållande. Tim i sin tur har ett trassligt förflutet som han hjärta aldrig återhämtat sig från. Drömmen om de två är omöjlig redan från början och när tiden rinner ifrån dem visar sig Tim också ha dolt saker som får långt större konsekvenser än han själv kunde ana. Allt de hade var nu.

Även om allt är sig likt på ytan så kommer ingenting någonsin att bli sig likt igen. Jag ryser till, och får en flashback till synen som mötte mig när jag kom hem från sjukhuset – utan honom. Den var ungefär likadan som den jag har framför mig nu. Alla hans saker och kläder låg framme, hela lägenheten var så full av honom. Jag kunde inte ta ett endaste neutralt andetag. Luften var laddad av hans och mitt gemensamma liv.

10 reaktioner till “Smakebit på søndag: Minns oss som nu

  1. Vilket gulligt omslag, och förmodligen en romantisk berättelse. Tack för smakbit, trevlig söndagskväll

  2. Bloggen ser lite annorlunda ut, snyggt! Känner till författaren men inte boken. tack för smakbiten!

  3. jag känner igen författarnamnet men inte boken. tack för smakebiten!

  4. Har läst en annan bok av den författaren. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s