The Taking

18666898Kyra vaknar upp en dag utanför en bensinstation utan något minne om hur hon hamnade där. Det senaste hon minns är att hon tjafsat med sin pappa i bilen och bett honom att köra in till kanten. När hon hittar tillbaka till sitt hem får hon en chock. Det visar sig att Kyra varit spårlöst försvunnen i fem år och att mycket har hänt sedan dess. Hennes föräldrar har skilt sig, hennes barndomskärlek är numera tillsammans med hennes bästa vän och livet är allmänt upp och ner för Kyra. Hon vänder sig till grannkillen Tyler för att få prata men snart blossar känslorna upp och samtidigt har hon en agent som är mer än nyfiken på henne. Hur hänger allt ihop? Och vart har hon varit de senaste fem åren?

Tyvärr har jag väntat ett tag med att recensera den här boken så minnet är inte på topp riktigt. Jag ska dock försöka göra så gott jag kan.

Jag hade i ärlighetens namn inte en aning om vad den här boken handlade om då jag plockade upp den utan hade mest fallit för omslaget. Att läsa om övernaturligheter har jag inga problem med alls men det blev lite för mycket alien över det hela här, tyvärr. Storyn flöt dock på bra och boken gick snabbt att läsa.

Det som störde mig mest var faktiskt instaloven mellan Kyra och Tyler. För det första hade de knappt gått ett par dagar och för det andra är Tyler bror till Kyras expojkvän, som hon ändå trodde att hon fortfarande var tillsammans med. Invecklat och samtidigt otroligt!

Sammanfattat är det en bra bok och jag kommer förmodligen att ge mig i kast med kommande delar i trilogin också. Om inte annat är jag mer nyfiken på Derting.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Kimberly Derting
Utgivningsår: 2014
Förlag: HarperTeen
Utläst: 18 juni 2014
Finns hos: The Book Depository | Amazon UK | Amazon US (Kindle)

2 reaktioner till “The Taking

    1. Jaa, att två personer blir blixtkära ungefär. I det här fallet blir de så snabbt kära att man inte hänger med och dessutom ifrågasätter det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s