En smakebit på søndag – 4.50 från Paddington

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag 4.50 från Paddington av Agatha Christie.

Handling:
När mrs McGillicuddy tar 4.50-tåget från Paddington för att hälsa på sin väninna Jane Marple inträffar något hemskt! Hon blir vittne till hur en man stryper ihjäl en kvinna i ett förbipasserande tåg. Men det finns varken ett lik, andra vittnen eller misstänka gärningsmän. Och ingen tar mrs McGillicuddy på allvar – ingen förutom miss Marple.

paddingtonDen där sarkofagen…
Luften i ladan var lite unken som om det inte hade blivit vädrat där på länge. Hon gick bort till sarkofagen. Den hade ett massivt lock som slöt tätt till, Lucy såg fundersamt på det. Sedan lämnade hon ladan, gick till köket, hittade en tung kofot, och gick tillbaka igen.
Det var ingen lätt uppgift, men Lucy bände och slet och gav sig inte.
Locket började långsamt höja sig.
Det gick upp så pass mycket att Lucy kunde se vad som fanns inuti…

13 reaktioner till “En smakebit på søndag – 4.50 från Paddington

  1. Svar: Jag tycker att Amaltea-serien är värd att läsa trots att jag inte gillade tredje boken. De två första böckerna är verkligen intressanta och roliga! Dessutom har jag sett många som har älskat även tredje boken, så det är troligtvis bara min åsikt som är konstig^^

  2. Denna har jag tänkt läsa någon gång! Tycker verkligen om Agatha Christie. Tack för smakebiten!

  3. Tack för smakbiten. Den här har jag faktiskt läst flera gånger :-)

  4. Egentligen är jag sugen på att byta ut alla mina gamla Christie mot de nya, med de väldigt snygga omslagen. Men så kan man ju inte göra ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s