Mirakel

Titel: Mirakel
Författare: Renate Nedregård
Utgivningsår: 2011
Förlag: Gilla Böcker

Handling:
Boken handlar om Rakel som sjunger med i kören Ten Sing när hon en dag blir headhuntad direkt in till domarna i TV-programmet Idol. Allt går fasligt snabbt och plötsligt är hon 21 år gammal, en riktigt stor stjärna med flera listettor och då får hon ett mail från det förflutna, något hon har försökt förtränga.

Omdöme:
Till att börja med vill jag säga att det är en tidsenlig bok, vilket gör det enkelt att känna igen sig från sina egna tonår. Författaren tar upp de problem som kan tänkas komma på vägen i och med ett kändisskap och jag tycker hon gör det ganska så bra. I vissa delar hade hon kunnat gå in lite mer på djupet för att man ska förstå lite bättre och det är också en ganska jobbig kapitelindelning. Det går snabbt från 17-åriga Rakel i kören till 21-åriga ”Miracle” som är med i en TV-show i Japan.

Det är en lättläst bok och det gick snabbt att läsa ut den men jag tycker nog att det var lite mycket kristet för min egen smak. Däremot tror jag säkert att yngre gillar den!

Mitt betyg: 3/5

Den här boken är en del av både den nordiska utmaningen och boktolvan!

En reaktion till “Mirakel

  1. Mirakel är jag sugen på att läsa. Den är dock alltid utlånad för det räcker att jag säger att den handlar om någon som är med i en Idol liknande tävling så nappar eleverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s