Finale av Stephanie Garber

It’s been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn’t really exist.

With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun. There are no spectators this time—only those who will win, and those who will lose everything.

Den första boken i den här trilogin var så bra. Det var en helt ny, magisk värld och karaktärerna var så intressanta och spännande. Andra delen tyckte jag också var bra men jag blev inte riktigt lika blown away. När jag nu kommit till sista delen var såklart förväntningarna ganska höga och även om jag inte tyckte att den var lika bra som första boken var den ändå väldigt nära.

Boken är skriven ur Tellas och Scarletts perspektiv. I den andra boken tyckte jag att Tella var ganska naiv och hoppade in i precis allt utan att tänka sig för. Här tycker jag att hon växt mer som person och det är lättare att förstå de val hon gör. Även Scarlett växer som karaktär och jag tycker att det är spännande att läsa om de båda. Legend är givetvis en stor del av berättelsen. Det är svårt att sätta fingret på den karaktären men samtidigt förstår man att han är plågad på så många sätt. Romansen som får stor plats i boken är emellanåt lite för mycket fram och tillbaka men jag hoppades verkligen på dem in i det sista.

Berättelsen i sig är spännande och det är svårt att lägga ner boken. Den är inte förutsägbar på något vis, utan vi får hela tiden vara med om olika twister. Författaren har ett bra språk som verkligen drar in läsaren och miljöerna är helt fantastiska. Jag är inte helt nöjd med slutet och hade kanske hoppats på något annat men det här är ändå en av de bästa trilogier jag har läst de senaste åren. Jag är dessutom väldigt nyfiken på liknande böcker!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Stephanie Garber
Serie: Caraval #3
Utgivningsår: 2019
Förlag: Flatiron Books
Läst färdigt: 29 mars 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository

Andra som bloggat om boken:
Ewelinas Bokblogg | Bokugglor |

Tidigare delar i serien:
– Caraval (Caraval #1)
Legendary (Caraval #2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s