Syndoffer av Jeanette Bergenstav

Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna.

Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen?

Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De innebär också en chans att tjäna snabba pengar och att slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar hon för att vinna tillbaka sitt hem och sin älskade dotter.

Handlingen drar igång ganska snabbt då vår huvudkaraktär Jennifer råkar klampa rätt in på en brottsplats. Jennifer är en speciell karaktär. I princip hela hennes liv har förstörts och hon kämpar från marken men hon har inte gett upp, något som annars kanske hade varit lätt. Hennes drivkraft är barnen och hunden. Det är inte alltid man som läsare förstår alla hennes val i livet men samtidigt är hon inte mer än mänsklig. Författaren beskriver Jennifer på ett bra och trovärdigt sätt och det märks att hon har erfarenhet av det hon berättar om. Man kan riktigt känna att känslorna är äkta.

Förutom Jennifer får vi även möta andra intressanta karaktärer som jag gissar att vi får se mer av i kommande böcker i serien. Hennes exman exempelvis som gör allt för att förgöra henne och Annie som verkar ha en mörk och komplicerad bakgrund.

Berättelsen har ett bra driv och det händer saker som gör mig överraskad gång på gång. Det här är första boken författaren skriver för vuxna och sammantaget tycker jag att det är en riktigt bra bok. Jag ser fram emot att läsa kommande bok i serien inom kort.

Tack till Norstedts som skickade denna som en överraskning!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Jeanette Bergenstav
Serie: Jennifer Sundin #1
Utgivningsår: 2021
Förlag: Norstedts
Utläst: 7 januari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Vargnatts bokhylla | Håkans Hylla |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s