Tilly och de förlorade sagorna av Anna James

Bokvandrarnas hemliga bibliotek, Underbiblioteket, har tagits över av en grupp som vill hindra människor från att bokvandra. Samtidigt läcker det magi från sagornas värld, vilket orsakar fullkomlig kalabalik. För att hitta en lösning reser Tilly och hennes vän Oscar till Paris för att besöka det franska Underbiblioteket och leta efter en alldeles särskild sagobok. De upptäcker att bokkaraktärer har försvunnit, sagor blandats ihop och att mystiska hål i intrigerna dyker upp utan förvarning. Kan Tilly lista ut vad – eller vem – som orsakar kaoset, så att alla sagor får behålla sina lyckliga slut?

Nu var det ett tag sedan jag läste första delen i den här bokserien men jag kände samtidigt att det inte gjorde något. Läsningen kom igång direkt och de eventuella frågetecken jag hade rätades ut under handlingens gång.

Världen som författaren har byggt upp med bokvandrare och att kunna uppleva det som händer i en bok är väldigt fascinerande och i den här boken ligger fokuset på karaktärer som försvunnit och berättelser som blandats ihop. Det är lätt att dras med och drömma sig bort men samtidigt vill jag som läsare bara veta vad som kommer att hända.

Jag gillar Tilly och Oscar som karaktärer och tycker att det är en perfekt duo för äventyr. De kompletterar varandra på et bra sätt. Även Tillys mormor och morfar känns som människor man hade velat känna. De känns genuina och inte rädda att säga ifrån, vilket behövs.

Boken riktar sig till barn 9-12 år men den fungerar lika bra för mig som vuxen och jag tror även att jag kan läsa den som högläsningsbok för dottern som är 6 år. Jag har redan påbörjat nästa del i serien och ser fram emot att läsa mer.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna James
Serie: Den magiska bokhandeln #2
Utgivningsår: 2021
Förlag: HarperCollins Nordic
Utläst: 7 januari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Tilly och bokvandrarna (Den magiska bokhandeln #1)

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s