Bokbloggsjerka 6-9 april

Veckans bokbloggsjerka hos Annika går ut på att avslöja hur man arrangerar sina böcker hemma. Är det efter färg, form, författare, genre eller något helt annat? Jag trodde helt klart att det som skulle vara vanligast var att göra som jag, nämligen sortera efter författare och alfabetisk ordning, men det visade sig vara fel. Några av de jag har läst har nämligen sorterat efter storlek på böcker, några efter olästa respektive lästa och så vidare. Riktigt kul att läsa era svar!

Ja, som sagt mina böcker är dels sorterade som så att pocket inte blandas med inbundna.  De är sedan var för sig sorterade efter författare i alfabetisk ordning och där jag har flera från samma författare sorteras de efter utgivningsår eller om det då är en serie så står de efter varandra. Jag har också en liten hylla med lånade böcker för att hålla isär dem! Kokböcker, studentlitteratur, reseguider och liknande sorteras inte utan står där de får plats.

9 reaktioner till “Bokbloggsjerka 6-9 april

  1. Att dela på pocket och inbundet är ju egentligen otroligt smart, eftersom pocket är mycket lägre och då kan man ju ha extrahyllor. Tyvärr klarar jag inte att dela mina böcker så, eftersom jag har serier där några är inbundna och några är pocket. Det är inte bra att köpa böcker så :)

  2. Vad roligt. Jag är nog ganska lik dig i mitt katalogiserande. Dock står pocket ihop med inbundna, men det ska eventuellt bli ändring på det framöver. =)

  3. Jag verkligen beundrar er som håller det så snyggt efter författare och alfabetiskt, verkligen starkt gjort! :)

  4. Det ser väldigt snyggt ut, så som du har sorterat det!

    Personligen var jag emot färgsorterat tidigare, men föll för det till slut. Innan hade jag också alfabetisk ordning, med författarens efternamn, fast med alla bokstorlekar. Insåg efter ett tag att jag hade stora glapp och sorterade om allt (tog ju lagom många timmar) efter storlek och färg. Tur nog har jag såpass bra minne att jag kan lokalisera var varje bok står. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s