Sarahs andra halva

Titel: Sarahs andra halva
Författare: Lisa Genova
Utgivningsår: 2012
Förlag: Wahlström & Widstrand

En recensionsbok från Wahlström & Widstrand, läs mer här!

Handling:
Boken handlar om småbarnsmamman Sarah som är mitt uppe i karriären med 80 timmars-veckor och allt vad det innebär. En stressig morgon voltar hon med bilen och efter en tid på sjukhus konstateras vänstersidig neglekt. Förmågan att uppfatta vänstra sidan av allt finns inte längre, vilket minst sagt komplicerar hennes tillvaro. Med rehabilitering försöker hon ta sig tillbaka och får även hjälp av hennes mamma som så länge tagit avstånd från henne.

Omdöme:
Efter att jag hade läst ut denna hade jag så mycket tankar åt olika håll att det var svårt att sätta på papper, någon som känner igen sig? Till att börja med innehåller boken ett starkt ämne och det är otroligt många som aldrig har hört talas om neglekt, inklusive jag. Man fick en stark inblick i vad det innebär rent fysiskt men även psykiskt och hur ens närmsta påverkas utav detta. Jag fick ganska omedelbart sympatikänslor för Sarah och blev faktiskt glad när hon gjorde framsteg och ledsen för hennes skull när det inte gick som hon ville.

Vad är då anledningen till att jag inte ger boken full pott? Ja, det är svårt att säga något specifikt utan till viss del beror det på att det inte riktigt känns som min typ av bok men också för att jag ibland fick en känsla av att de tog alldeles för lättsamt på handikapp. Jag känner ingen med handikapp så jag vet inte riktigt hur jag själv skulle reagera men det var så jag kände i alla fall.

Hur som helst så är det en bra och välskriven bok av en författare som jag definitivt kommer att hålla i minnet. Jag vet att hon skrivit en bok till och den ska jag minsann lägga vantarna på!

Mitt betyg: 4/5

4 reaktioner till “Sarahs andra halva

  1. Aha, det är du med den mysiga katten som varit och kommenterat hos mig!
    Magasinet hos Booked såg spännande ut men jag var lite sen där, få se vad de som fick det säger!

  2. Boken fick mig att tänka på vad man prioriterar i livet. Varför stressar man så mycket? Har även läst ”Fortfarande Alice” och den var mycket läsvärd trots det svåra ämnet Alzheimer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s