Tematrio – Klassikersommar

Det är lite småroligt att precis när jag köpt hem en klassiker från Tradera kommer Lyrans tematrio att handla om just klassiker. Den enda jag egentligen har läst är ”Thérèse Raquin” av Émile Zola och det var jag tvungen att göra i svenskan på gymnasiet, alltså har jag inget minne av den alls. Däremot hade jag tänkt att ta tag i klassikerläsandet nu, därav mitt köp.

Dessa tre klassiker hoppas jag kunna beta av innan sommaren är slut i år:

1. Emma av Jane Austen, som är den bok jag köpte. Jag fastnade för nyutgåvan som såg så charmig ut och som dessutom har ett tygbokmärke inuti, det gillar vi.

2. Stolthet och fördom av Jane Austen vet väl egentligen de flesta vad den handlar om och även den har kommit ut i nyöversättning med bokmärke inuti.

3. Jane Eyre av Charlotte Brontë handlar om unga Jane och hennes svåra uppväxt. Jag är även lite nyfiken på Charlottes systers ”Svindlande höjder” men jag börjar med denna.

4 reaktioner till “Tematrio – Klassikersommar

  1. Jane Eyre <3 Jag ska också försöka läsa "Emma" i år! Har med den i min hyllvärmareutmaning i alla fall :) Har du läst något av Virginia Woolf? Annars kan jag varmt rekommendera hennes "To the Lighthouse"!

  2. Jag kan verkligen rekommendera Jane Eyre, och tycker att Stolthet och fördom också är rätt bra. Emma vill jag med läsa. Fast mest av allt är jag sugen på Zolas Thérèse Raquin, så den får jag nog låna i sommar…

    Svar: Jag håller i så fall tummarna för att du stöter på någon ur HP-casten när du är där! :’)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s