Bokbloggsjerka 10-13 augusti

God eftermiddag! Det har blivit dags för veckans bokbloggsjerka och den handlar om böcker man inte vill läsa, alltså ska jag lista tre böcker jag inte vill läsa och varför.

1. Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer (eller någon annan i serien för den delen) på grund av att den blivit för överhypad, jag är inget jättefan av vampyrer OCH för att många recensioner ser ut såhär.

2. Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz av den enkla anledningen att jag inte gillar Zlatan, har aldrig gjort. Jag gillar fotboll och av den anledningen kanske boken hade varit intressant men jag är rädd för att den är för egotrippad eftersom det är så jag skulle beskriva honom. Nja, den är förmodligen inget för mig!

3. Min kamp av Karl Ove Knausgård, dels för att det är en självbiografi i alldeles för många delar (snart fem stycken utgivna i Sverige med 440 sidor+ i samtliga) och dels för att den inte intresserar mig alls.

Vilka böcker vill ni inte läsa?

14 reaktioner till “Bokbloggsjerka 10-13 augusti

  1. Jag skäms alltid för att säga det – men jag hade en härlig läsupplevelse när jag läste Twilight-böckerna. Verkligen härlig. Ändå är jag helt med på de kassa ideal som karaktärerna växt fram ur, vilket jag tror delvis kan bero på att Stephanie Meyer är mormon. Hur Bella är en skör liten flicka som inte kan göra något själv, och hur Edward är fruktansvärt kontrollerande. Jag håller verkligen med om allt det, och därför kan det göra mig arg att jag gillar så mycket annat i boken. Hur den är skriven, att den fängslar osv. Det blir lite motsträvigt :) De andra böckerna håller jag helt med om!

  2. Jag har faktiskt läst de båda första böckerna på listan, även om Twilight var snart fyra år sedan. Jag tyckte faktiskt om den då, men jag är tveksam om jag skulle göra det idag. Mycket förändras med tiden.

  3. Twighlight-serien är något jag inte heller vill läsa! Jag gillar vampyrer men inte som kärlekskranka tonåringar.
    De andra två ger mig en känsla av torrt och tråkigt. Jag må ha fel men det lockar inte till läsning.

  4. Jag gillade Twilight när jag läste den när den kom ut men skulle inte läsa om den. De andra två på din lista är jag inte speciellt sugen på att läsa heller… :)

  5. Håller med om det mesta trots att jag ändå någonstans kan gilla Zlatan och trots att jag slukade hela Twilightsagan. Precis som Jonna skrev så var det trevlig läsning även om jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om sånt som bara är fel i böckerna. Och språket… Isch, nej.

  6. Jag tyckte inte så fruktansvärt illa om Twilight just när jag läste den, men ju mer jag tänkte på den efteråt desto sämre tyckte jag om den. Nu så är det så att jag önskar att jag hade låtit bli och att den del av hjärnan som håller minnena av boken kvar skulle låta sig skrivas över med ny information.

  7. Jag ångrar nästan att jag läste twilight, trots att jag redan innan hade på känn att jag inte skulle gilla det. Det är bland det sämsta jag har läst, det fanns inte nånting jag tyckte var bra med de böckerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s