Porträttet av dig

Wolffs tidigare bok Vickis vintagebutik har jag faktiskt inte läst men ändå hört mycket gott om så när jag såg att författaren skulle komma med en ny bok kunde jag inte riktigt hålla tassarna borta.

Titel: Porträttet av dig
Författare: Isabel Wolff
Utgivningsår: 2012
Förlag: Forum Bokförlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Ett recensionsexemplar från Forum, stort tack!

Handling:
Ella Graham är konstnär och målar porträtt av både kända och mindre kända människor. Efter en välgörenhetsauktion får hon dock i uppdrag att måla sin blivande svåger, Nate. Problemet är dock att hon verkligen tycker illa om honom sedan hon hört ett av hans telefonsamtal där han talat mycket nedlåtande om hennes syster Chloë. Samtidigt planeras bröllopet mellan Nate och Chloë och systrarnas mamma Sue tar på sig större delen av ansvaret och planerandet. Sue vill ha ett riktigt sagobröllop men är det för Chloës skull eller för hennes egen?

Omdöme:
Till att börja med tycker jag nog att detta är en lite annorlunda variant av chick lit än vad jag vanligen läser. Den känns emellanåt lite väl dyster och sorgsen för att kunna kallas chick lit men samtidigt finns alla element där. I vilket fall som helst så gillar jag karaktärerna, även om jag retar mig oerhört på Sue (kanske inte så konstigt?).

Något som sänkte betyget avsevärt var dock alla stavfel på namn, t.ex Chaloe istället för Chloë, alla grammatiskt märkliga meningar t.ex ”men ni har ju känt varandra alltid” och ja, helt enkelt den bristande korrekturläsningen. Till en början var det inte så farligt men i den andra halvan av boken blev det bara mer och mer och det gjorde tyvärr läsupplevelsen sämre.

Jag är dock väldigt nyfiken på Vickis Vintagebutik så den läser jag säkert också inom kort!

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “Porträttet av dig

  1. men fy vad tråkigt! jag hatar när böcker förstörs på det sättet genom att någon har varit slarvig. Det är när jag råkar få tag i någon sån bok som jag starkt överväger att bli en korrekturläsare ;)

  2. Pingback: Sammanfattning – Oktober | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s