Tematrio – Tjocka släkten

Det har blivit dags för en tematrio igen och denna gången handlar det om tjocka släkten! Lyran vill alltså att vi ska berätta om tre böcker med några släktingar (eller ingiftingar) i.

 

1. Mamma försökte av Jens Lapidus läste jag ut rätt nyligen. Det är Lapidus senaste bok och en samling noveller med några av karaktärerna från hans Stockholm Noir-serie.

2. Jag lever, pappa av Siri och Erik Sønstelie handlar om händelserna i Norge förra sommaren, bomben i regeringskvarteret och Breiviks massaker på ön Utøya. Siri befann sig på ön under tiden och berättar tillsammans med sin pappa om vad som hände.

3. Fyrmästarens dotter av Ann Rosman är författarens debut och handlar om en man som hittas död och inmurad i väggen i en fyrmästarbostad. Rosmans miljöbeskrivningar tyckte jag mycket om men annars tyckte jag den var sådär. Jag kommer nog att läsa i alla fall del två i serien och se om den blir bättre.

4 reaktioner till “Tematrio – Tjocka släkten

  1. Fyrmästarens dotter ligger bland mina böcker som skall läsas, Mamma försökte skall köpas eftersom jag har alla de andra av Lapidus. Den tredje har jag däremot inte hört talas om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s