Central Park av Guillaume Musso

unnamedEn tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor. De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Och kvällen innan var Alice hemma i Paris med sina väninnor och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin. Hur hamnade de i den här situationen? Vems är blodet på Alices blus? Varför saknas det en patron i hennes tjänstevapen? Alice och Gabriel har inget annat val än att söka efter svaren tillsammans så att de kan återvända till sin vardag, men de är inte beredda på att sanningen kommer att vända upp och ner på deras liv.

Den här boken blev jag nyfiken på efter att ha sett den i mina flöden och läst lite om den. Författaren är helt ny för mig men när han jämfördes med andra författare jag gillar kunde jag helt enkelt inte hålla tassarna borta.

Redan från första sidan är det action. Det är mycket som händer i en snabb takt, och när man tänker att något har klarats ut kommer nästa oväntade vändning eller frågetecken. Samtidigt som nutidsberättelsen pågår får vi dessutom tillbakablickar från Alices liv. Det är en karaktär som har en mörk bakgrund och som har format den hon är, vilket vi sakta men säkert förstår. Det som har hänt henne är så hemskt att det är svårt att ta in, men det gör att man som läsare har mer förståelse för hennes beteende. Det är inte alltid helt verklighetstroget men det gör ingenting.

Det var oerhört svårt att lägga ifrån sig den här boken och jag läste ut den på under 24 h. Man fångas snabbt in av drivet i språk och handling, samt vill veta vad som händer hela tiden. Det är en psykologisk spänningsroman med ett väldigt intressant slut. Nu ser jag ännu mer fram emot att läsa mer av Musso, och det passar ju bra när hans Samtal från en ängel nominerats till Årets Bok. Om ni inte har läst denna än, gör det!

Tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Guillaume Musso
Utgivningsår: 2021
Förlag: Bokförlaget Nona
Utläst: 25 april 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Läsbulle | Marias Bokhylla | Bokugglor

En reaktion till “Central Park av Guillaume Musso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s