Helgfrågan v.12

Det är fredag och jag hade tänkt svara på veckans helgfråga hos Mias bokhörna.

Veckans helgfråga lyder: En del påstår att om man läser ljudböcker så läser man inte. Vad tycker du?

Det är något som verkligen kan provocera mig! Självklart läser man boken även om man väljer att lyssna på den. Egentligen är det ju samma sak som att en klass har högläsning och får en bok läst för sig. Har de inte läst den då? I en ljudbok tar man del av exakt samma saker som i en fysisk bok, bortsett från att man inte läser ord för ord. Jag läser böcker för underhållning i första hand och då har det ingen betydelse om jag får berättelsen i öronen eller i ögonen.

2 reaktioner till “Helgfrågan v.12

  1. Problemet är väl om lyssnandet stöter bort läsandet om man ser det som samma sak. Annars ska man självklart inte värdera det olika. En del med synproblem lyssnar på böcker och en del med hörselproblem (hör numera själv tyvärr dit) läser böcker – inget av det är fel, men helt olika sätt att ta till sig det skrivna ordet. Barn kan lättare lära sig läsa genom att först lyssna på upplästa böcker, så det ena kan ju ge det andra på ett utmärkt sätt! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s