En gnista i mörkret av Stacy Willingham

Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.

Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri – ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.

När en ung flicka – som också är en av hennes egna patienter – försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.

Den här har jag varit nyfiken på sedan jag såg att den skulle komma på svenska och dessutom känner jag att jag har börjat rikta mina ögon mer mot thrillers på sistone. Jag är vanligtvis ingen större thriller-läsare men steget mellan deckare och thriller är inte så långt som man kan tro.

Vår huvudkaraktär Chloe är alltså dotter till en seriemördare men har försökt gå vidare och jobbar nu som psykolog. Vi dras ganska snabbt in i hennes vardag och i ett samtal med en tjej som sedan försvinner spårlöst efter besöket på mottagningen. Är det en slump eller är det någon som vill komma åt henne? 20 år har gått sedan morden pappan blev dömd för och därför söks hon även av en journalist vid namn Aaron Jansen som vill göra någon form av reportage. Hon gör det klart att hon inte är intresserad men är samtidigt nyfiken på journalistens teorier kring försvinnandena. Chloe är vad jag skulle kalla en typisk thrillerkaraktär med en trasig familj, ett stort bagage och beroendetendenser men samtidigt är det något som gör att jag verkligen gillar henne.

Miljöerna tycker jag bidrar till spänningen i boken. Det är mystiskt, lite småstadskänsla och så då mottagningen som kommer att spela en ganska stor roll i handlingen. När det gäller thrillers har jag en tendens att misstänka allt och alla. Alla karaktärer som kommer in eller allt de gör blir liksom automatiskt misstänkt. Det blir samtidigt att man lägger märke till fler och fler detaljer.

Boken är välskriven och har ett bra driv. Den känns lättläst och har lagom långa kapitel. Om man gillar thrillers eller är nyfiken på genren tycker jag definitivt att man kan ge denna ett försök.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Stacy Willingham
Utgivningsår: 2023
Förlag: Modernista
Utläst: 22 mars 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s