Bed & Breakfast för lata brudpar av Frida Gråsjö

Beatrice Blom har alltid gjort vad som förväntas av henne. Klädseln är oklanderlig och karriären som jurist har bara börjat. Allt borde vara perfekt, men det är något som skaver. Hon motar bort oron med shopping och drömmar om kärlek, samtidigt som hon blir allt mer avundsjuk på sin syster Cilla som alltid gått sin egen väg.

På väg hem efter en misslyckad dejt ser Bea hur en av domarna på den domstol där hon arbetar träffar en välkänd kriminell på en mörk bakgård. Hon nämner det för en kollega, och kort därefter blir hon föremål för illvilliga anklagelser. Mot sin vilja tvingas hon ta en paus från arbetet på domstolen.

Medan Bea väntar på att allt ska bli uppklarat börjar hon jobba på Bodins Bed & Breakfast som trädgårdsmästare. Hon anmäler sig också som vigselförrättare och får mer än normaldosen av bröllop i sitt liv. I sin nya vardag börjar hon omvärdera vad som är viktigt och vad hon egentligen vill med sitt liv.

När problemen på domstolen ställs på sin spets behöver hon stå upp för sig själv. Bea tar hjälp av Cilla och bröllopsfotografen Markus. Men är det för sent att lösa de knutar hon borde hanterat från början? Och vad är det Beas hjärta på riktigt slår för?

Det här är en av böckerna jag köpte på bokrean i år och som jag varit nyfiken på väldigt länge. När nu alla tre delar fanns till ett pangpris var det bara att slå till.

Boken gav mig precis den känsla jag hade önskat, sommar blandat med kärlek. Dessutom fick vi uppleva bröllop och annat härligt som man kan förvänta sig av en feelgoodroman. Jag kunde lätt måla upp miljöerna och såg Bodins Bed & Breakfast framför mig flera gånger.

Jag gillar Bea som karaktär. Hon tappar inte bort sig helt när hon inte får arbeta på domstolen utan tar tag i andra saker. Hennes intresse för växter och trädgård får blomma och hon tar sig an arbetet som vigselförrättare med allt vad det innebär. Jag kan tycka att hon emellanåt är lite naiv men samtidigt är det kul att läsa om hennes utveckling och hennes relationer. Det är skönt att hon kan släppa på tyglarna. De andra karaktärerna gör också sitt till berättelsen och jag ser fram emot att läsa mer om dem i kommande böcker.

Helst vill man inte lägga ifrån sig boken för det är så sockersött men det är tur att vi återkommer till Rosnäs för det är precis den här typen av böcker jag behöver emellanåt. Snabblästa med bra språk och karaktärer man vill återvända till!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Frida Gråsjö
Serie: Rosnäs #1
Utgivningsår: 2021
Förlag: Modernista
Utläst: 2 mars 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Just nu – Just här | Barnboksbloggen |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s