Änglavakter

Nu har jag äntligen lyssnat färdigt på Kristina Ohlssons ”Änglavakter” och därmed har jag läst Ohlssons alla utkomna böcker än så länge. Här kommer min recension:

Titel: Änglavakter
Författare: Kristina Ohlsson
Serie: Fredrika Bergman #3
Uppläsare: Mirja Turestedt
Utgivningsår: 2011
Förlag: Piratförlaget
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
En kvinna hittas styckmördad och begravd i ett skogsområde och tack vare en liten detalj lyckas polisen Alex Recht identifiera kvinnan. Alex team börjar genast nysta i det gamla mordet men snart hittas ytterligare ett lik, på samma område. Hör de samman och på vilket sätt? Samtidigt brottas Alex med förlusten av sin fru och Fredrika Bergman med en sambo som så uppenbart döljer något för henne.

Omdöme:
Tyvärr måste jag säga att detta var den sämsta av Ohlssons böcker. Redan från början var det många karaktärer som man visserligen kände igen sedan tidigare men när de blandades med otroligt många nya blev det lite kortslutning i huvudet på mig. Dessutom fanns det lika många karaktärer som lösa trådar och jag är faktiskt imponerad över att Ohlsson kunde väva ihop det hela till slut.

Det är dock fortfarande en hel del spänning i boken och såklart trevligt att återse Alex Recht, Fredrika Bergman och Peder Rydh.

Mitt betyg: 2/5

3 reaktioner till “Änglavakter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s