Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna

I år firar Kabusa Böcker 10 år och de firar genom att ge ut denna hyllning till böcker och läsande! Författaren William Joyce blev tidigare i år dessutom belönad med en Oscar för den animerade filmen ”The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”.

Titel: Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna
Författare: William Joyce
Utgivningsår: 2012
Förlag: Kabusa Böcker
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Ett recensionsexemplar från Kabusa, stort tack!

Handling:
Morris Lessmore älskar ord men en dag när han sitter på sin veranda och skriver drar en fruktansvärd blåst in över staden och till och med Morris flyger iväg på ett spännande äventyr. Han kommer till en värld av böcker och nya berättelser.

Omdöme:
Jag har inte blivit det minsta besviken på någon av Kabusas böcker och inte heller blir jag det denna gång. En otroligt vacker berättelse om kärleken till ord och böcker, kan det bli bättre? Illustrationerna är spännande och fina, karaktärerna likaså, och det är helt klart en bok jag kommer att läsa om och om igen för mina framtida barn.

Rekommenderas varmt!

Mitt betyg: 5/5

6 reaktioner till “Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna

  1. Sv: Japp, det gjorde vi men jag har en tendens att inte gilla böcker som jag bestämmer mig för att läsa till uppgifter i skolan vilket är lite synd :/
    Det borde du verkligen!

  2. Den här boken verkar verkligen fantastisk, jag såg filmen på youtube för nått halvår sedan och blev helt kär. Jättekul att dom ger ut originalboken nu! :D
    Svar: Jaa, den var verkligen dyr. Jag hade aldrig köpt den om jag inte var ett stort fan av honom. Stardust kan jag verkligen rekommendera, boken är så mycket bättre än filmen. Men du kan ju köpa en billigare version. Jag rekommenderar dig att läsa den på engelska, mycket bättre än den översatta ^^
    /Cecilia

  3. Åh vill läsa den, den finns som läsex på jobbet men vill inte ta hem den då andra kollegor kanske vill bläddra i den. Såg filmen och blev helt förtrollad, vem behöver action och krigsfilmer?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s