Vattnets form

Det var ett tag sedan jag publicerade en recension av en bok på första recensiondagen men nu ni! Jag läste ju del fem i den här serien ganska så nyligen och gillade den så blev självklart väldigt glad när Modernista skickade hem även den här.

vattnets_form-camilleri_andrea-19055491-frntl

Titel: Vattnets form
Författare: Andrea Camilleri
Serie: Kommissarie Montalbano #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Modernista
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Stort tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Handling:
Den framstående Silvio Luparello hittas död med byxorna nere vid knäna i ett område som är känt för sin prostitution. Utredningen visar ingenting märkligt och Luparello ska troligen ha dött av en hjärtinfarkt när han haft sex. Kommissarie Montalbano kan dock inte riktigt släppa detta utan börjar gräva i fallet.

Handling:
Detta var en tunn liten bok (ca 150 sidor) som gick snabbt att läsa. Omslagsdesignen på den här serien är så snygg och jag längtar efter att få ha alla i bokhyllan.

Boken i sig var bra men jag tyckte det märktes att detta var första boken. Eftersom jag tidigare har läst femte så kan jag jämföra lite och Camilleri har definitivt utvecklats till det bättre. Precis som jag har skrivit tidigare så gillar jag författarens skrivsätt, inte för mycket detaljer och tjafs utan han går rakt på sak. Här blir det kanske lite väl mycket och det hoppar ibland raskt från punkt till punkt. Jag fick också lite problem med alla karaktärer som var med i boken och kunde inte riktigt hålla reda på vem som var vem.

Summan av det hela var att det klart var en bra bok och mitt intresse för kommande böcker är absolut inte mindre (kanske tvärtom?). Jag gillar Camilleri och Vigàta.

Mitt betyg: 3/5

6 reaktioner till “Vattnets form

  1. Ja, en bok på bara 150 sidor är sällan som man hittar, alla böcker som jag har läst det sista har varit på det klassiska 350-400 sidor i pocketform :) Trevlig helg önskar jag dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s