Älska

Den första boken jag läste av Sylvia Day var Synda och därefter fick jag helt klart mersmak. Jag gav mig på hennes första bok i Crossfire-trilogin men jag gillade den inte. Jag gav dock inte upp hoppet utan blev väldigt glad när ett ex av Älska ramlade ner i brevlådan.

alska

Titel: Älska
Författare: Sylvia Day
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bookmark Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Bookmark för recexet!

Handling:
Isabel ”Pel” Pelham gifte sig ung med lord Pelham och förväntade sig både det ena och det andra. När hennes man krossade hennes drömmar och började söka sig till andra kvinnor blev hon förtvivlad. Nu lever hon som änka och avverkar den ena älskaren efter den andra, något som inte uppskattas av societeten. För att undvika att män begär mer av henne än bara sex gifter hon sig med lord Grayson, som i sin tur försöker undvika pressen från sin mor att hitta en lämplig hustru. Ett bra och kravlöst arrangemang. När Grayson återvänder till sitt hem efter fyra år på annan ort är det en annan man Pel möter. Vem är han? Vad har hänt? Oavsett finns det en enorm passion mellan de båda och den vänskap de tidigare haft är på väg att bli något annat..

Omdöme:
En historisk erotisk roman som utspelar sig i London låter väl inte helt fel? Jag är inte mycket för historiska böcker men resten passar ju mig som handen i handsken. Boken var lite småtrög att komma in i men till slut gick sidorna av bara farten. Den var lättläst och något som jag tycker är typiskt Day är att man dras med in i miljön och drömmer sig bort bland klänningar, korsetter och kravatter.

Det här är verkligen en bok som jag inte riktigt visste vad jag skulle sätta för betyg på. Å ena sidan ville jag läsa vad som hände om Graysons och inte minst det andra paret som dyker upp i boken. Å andra sidan var jag så enormt irriterad på Pel och hennes beteende att jag hade kunnat kasta boken i väggen. Jag blir så trött! Därav blir det en trea och jag är något besviken på Day. Med Synda kände det som en författare att lita på men de senaste böckerna jag har läst av henne har vart dåliga eller mediokra. Trist.

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “Älska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s