Julkalendern 2013 – Lucka 4

4december

Det har blivit dags för lucka 4 i årets kalender och den sponsras av Opal Förlag! Det ni har möjlighet att vinna idag är ett Sagoberättarkit med boken ”Sagoberättaren” av Antonia Michaelis samt en anteckningsbok, en pin och ett vykort. Eftersom boken innehåller en del grova scener rekommenderas den från 14 år.

IMG_1821Beskrivning av boken från förlagets hemsida:
Abel Tannatek är en klasskamrat som håller sig på sin kant, skolkar och förser folk med piller och gräs när de ska festa. Mot bättre vetande blir Anna hopplöst förälskad i honom. För det finns en annan Abel också, en mjuk och sorgsen kille som tar hand om sin lillasyster, som berättar en saga som tar tag i Anna.

Men gränserna mellan verklighet och fantasi flyter ihop. Kanske är den grymma sagan inte en saga utan brutal verklighet? Kanske är Abel farlig, som de andra säger? Tänk om Annas värsta farhågor blir sanna …


Tävlingsregler

– Berätta och motivera varför just du ska vinna dagens lucka. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS HANNA!

64 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 4

 1. Jag läste Sagoberättaren på engelska förra året och det var en berättelse som verkligen dröjde sig kvar hos mig och är en av få böcker bland mina favoriter på Goodreads. Skulle väldigt gärna vilja läsa den på svenska och se om jag får samma känsla för den då plus att jag tycker det svenska omslaget är så fint så jag mer än gärna skulle vilja ha boken i bokhyllan.

 2. Jag blev helt kär i det här bokomslaget så fort jag såg det. Jag tänkte att den fick handla om precis vad som helst, och att jag ville läsa den ändå. Efter att ha läst om handlingen kan jag dock konstatera att det passar mig lika bra som bokomslaget.

 3. Detta låter som en riktigt spännande bok, och jag blev grymt sugen på att läsa den, vore därför super kul att bli överraskad med den nu till jul.

  Kram Sanna

 4. Det här är en bok jag väldigt länge velat läsa. Jag är en sagofantast. Det finns inget annat sätt att uttrycka det. Älskar sagor i alla former och då borde ju den här boken vara som klippt och skuren för mig. Dessutom är jag lite av en sagoberättare själv. Älskar att berätta sagor för barnen på jobbet.

 5. Vi är inte så många på julafton längre, far och mor finns inte längre och syskon har flyttat. Så vinner jag boken blir det en julklapp till jag kan lägga under granen.
  Mia

 6. Jag har alltid fascinerats av ungdomsböcker och fantasy i synnerhet. Dessutom börjar min dotter komma upp i åldern då hon vill läsa denna typ av litteratur och då kan det vara bra att ”ligga steget före” :-)

 7. Jag vill läsa Sagoberättaren efter som flera utav mina klasskompisar har läst den & ÄLSKADE den! Och de hatade att läsa innan det…Så dem fick upp ögonen för den fantastiska värld man lever in i och jag måste bara läsa boken som fick dem att börja läsa. För det måste vara en särskild bok.

  Mailadress:
  dolasbokblogg@hotmail.se

 8. Jag vill gärna vinna denna bok! Den verkar superbra och just nu är jag inne i en ”lässvacka”, har aldrig motivation till att läsa – fastän jag vet hur mycket jag tycker om det. En sådan bra och spännande bok skulle nog kunna locka fram viljan igen! :)

 9. Jag skulle vilja vinna den här eftersom jag har kommit in i ett sago-träsk! Vill bara läsa sagor och berättelser mest hela tiden och jag tror att den här boken skulle komplettera mitt sago-träsk ganska så bra! :)

 10. Tycker att berättelsen verkar spännande så jag är själv sugen på att läsa boken och om jag skulle vinna så skulle absolut äldsta barnbarnet få boken efter jag läst den!

 11. Detta verkar vara en mysig och spännande bok som känns någorlunda lättläst. kan vara mysigt att ta med sig när man åker till fjällstugan över jul. Hoppas jag får läsa en bra bok då =)

 12. Wow! Den lät riktigt intressant. Jag har bara läst romantiska historier på sistone – nu är jag redo att hugga in på en riktig spänningshöjare!

 13. Åh jag är sämst på motiverafrågor. Brukar oftast skippa att ens tävla på såna för jag känner mig liksom inte värd att vinna mer än någon annan. Men nu skippar vi den spärren lite och provar. Boken verkar bra, och det känns som en bra anledning att vilja ha boken, som i sin tur kanske är en bra motivering till att vilja vinna den? :)

 14. Jag läste boken förra veckan och älskade den! Boken lånade jag på biblioteket och jag skulle bli så himla glad om jag hade en egen bok i min egen bokhylla så jag kunde klappa på den och läsa den igen!

 15. Hej! Jag vill väldigt gärna vara med och tävla.

  Jag har alltid älskat att läsa böcker, speciellt ungdomsböcker. Jag har under de senaste åren tyvärr bara läst någon bok då och då, mest under litteraturkurserna på lärarutbildningen som jag går. Jag har helt enkelt prioriterat annat, böckerna har hamnat i skymundan. Men nu äntligen har jag äntligen kommit igång med läsning igen och hittat tillbaka till läslusten. Just denna bok har jag hört mycket om och vill så gärna att den ska bidra till min fortsatta läslust! :)

  MVH /Ida

 16. När julstöket är över ska jag sjunka ner i en bok, helst denna, och inte vara kontaktbar förrän den är utläst.

 17. Skulle gärna läsa den här boken och jag tror att min son också skulle uppskatta den.

 18. Jag ÄLSKAR urban fantasy och jag tror det här är en bok som helt skulle falla mig i smaken. Har aldrig hört talas om den förut men hoppas att den får bli min nya bekantskap i jul. :)

 19. Tidigare i år hade Opal en utlottning av denna bok och jag missade att delta, något som jag bittert ångrade. Det verkar vara en spännande bok som är full av fantasi och som jag verkligen skulle gilla.

 20. Jag skulle ge boken till min syster eftersom att hon har sagt att hon vill läsa mer igen och komma ur sin flera månader långa lässvacka. Det här verkar vara en bok som hon skulle tycka mycket om, och om den skulle hjälpa henne ur sin lässvacka skulle vi båda bli väldigt glada.
  /Laura

 21. Räcker det att jag säger att jag är en stor bokälskare som behöver nya härliga böcker att få läsa? I somras läste jag 15 böcker och i november när jag var på teneriffa i en vecka läste jag tre stycken. Och jag läser dem noggrant, även om det låter som att de är många böcker för jag kan berätta mycket om dom när jag är färdig. Läser så fort jag får tid, det är min avkoppling.

 22. Känslan av en bok i knät samtidigt som man sitter ihopkurad under en filt med en god kopp te är något jag saknat på sistone. Sagoberättaren låter som en bok man kan älska och jag längtar redan till mysiga kvällar med en ny favoritbok.

 23. Den här boken skulle passa bra att ge min 15 åring i julklapp. När man är femton finns det mycket i världen att upptäcka som inte är som man tror. Mycket ska läras genom egna misstag, och kan inte läras av föräldrar. Kanske kan man få lite insikter på vägen genom att läsa om alla faror och onda ting som finns, skapa små väckarklockor i huvudet som kan börja pingla om det går åt fel håll…..

 24. Men oj, den här boken hade jag inte hört talas om tidigare men vill läsa den ungefär nu direkt. Den verkar jättespännande! Och jag behöver en jättespännande bok eftersom jag hittills är väldigt besviken på Allegiant som jag håller på och läser nu..

 25. Jag älskar böcker men är en sådan som alltid föredragit verklighetsbaserade eller dokumentärer. Har på senare tid verkligen fått upp ögonen för den mer obehagliga sorten och har Hans Koppel att tacka för det. Denna tror jag att jag skulle gilla faktiskt!

 26. Jag skulle vilja vinna de här så jag kan ge det till min storasyster i julklapp, det skulle passa henne perfekt eftersom hon älskar att läsa :)

 27. Hej!
  Jag är gärna med i din tävling. Brukar inte läsa böcker men den här boken verkar spännande.
  Gillar böcker där det hela tiden händer nåt, när man väl börjat läsa en bra bok så är det svårt att lägga ifrån sig den.

  Mvh Julianna

 28. Hm… Jag heter som huvud karaktären(Anna). Anna verkar vara som jag, försöker se det goda i folk även om de gör saker som inte alltid är så rätt.
  Även om det är en bok och inte verklighetsbaserad så tror jag att man lär sig oerhört mycket om den här typen av böcker och jag hoppas det är en bok jag vill rekommendera till min dotter att läsa när hon blir tonåring :)

 29. Hade varit skönt att ha nåt o läsa nu i dessa mörka tider. Nåt som är spännande o bra som tar mig till en annan värld. Eftersom det är jobbigt nu med värk o mycket sängliggandes, hade det varit så bra för mig att ha nåt att sysselsätta mig med :-)

 30. När jag var yngre var jag en riktig bokälskare som läste större delen av min tid, men sedan jag fick narkolepsi av svininfluensavaccinet (största läkemedelsskandalen i Sverige som du säkert hört om en massa det senaste) glider ögonen isär och jag kan inte hålla mig vaken mer än några sidor. Jag skulle verkligen behöva något spännande att läsa, då blir man upptriggad av läsningen och har mycket svårare att somna. Sen ska ju boken vara bra och läsvärd också, och det verkar den verkligen att vara.

  Kram Siri!

 31. Omslaget på boken är så vackert att jag på en gång kände att jag ville läsa den. När jag sedan läste beskrivningen så blev jag bara ännu mer övertygad! Den här boken åker direkt upp på min lista över böcker jag måste läsa, och det gärna så snart som möjligt! Det vore väldigt roligt att äga boken själv, och kunna titta och bläddra i den när jag vill.

 32. Jag har fastnat i en typ av bok just nu och skulle verkligen behöva vidga mina vyer.

 33. Perfekt läsning inför vàr kommande utlandssemester. Är en riktig bokslukare och ”äter” allt som kommer i min väg. HOPPAS

 34. För att det här känns som en bok som kommer skickas runt bland alla kompisarna.. Någto vi kommer diskutera i veckor!

 35. Jag skulle vilja fly från min egen verklighet in i en riktigt bra bok, och Sagoberättaren verkar vara läskigt bra! Det hade varit fantastiskt att få en ny favoritbok i julklapp.

 36. Denna bok skulle jag vilja vinna och ge till min dotterdotter, hon precis som jag är en riktig bokmal och jag tror att hon skulle älska den. Det bästa av allt jag och min dotter skulle också få läsa den

  Kramar
  Laila

 37. Hej! Jag är 16 år och en riktig bokslukare. Den här låter SÅ bra! Vill verkligen läsa den och skulle bli riktigt glad om jag vann :)
  //Frida

 38. Jag vill verkligen ha den här boken, men jag har väl ingen riktig anledning till att jag borde vinna den, den verkar helt enkelt som en superbra bok som jag skulle kunna gilla. Dessutom har den fått riktigt bra recensioner på goodreads och omslaget ser ju inte så dåligt ut heller (även om jag föredrar det engelska omslaget på boken) En bok jag helt enkelt känner mig riktigt dragen till och som jag vill ha i min bokhylla.

 39. Med en enkel beskrivning för att säga varför jag vill vinna så säger jag att jag älskar att läsa och tyckte denna såg riktigt spännande ut, och för att jag för tillfället är boklös. Hehe:-)
  Ha det så bra!

 40. Jag vill gärna vara med och tävla. En av de sakerna jag längtar efter med julen är att kunna sitta och läsa en god bok. Jag arbetar som lärare och under terminerna orkar jag inte läsa annat än det jag måste, kursplaner, kurslitteratur och sådant jag ska läsa med eleverna :) Men under julen plockar jag fram alla böcker jag sparat på mig. Jag vill gärna lägga Sagoberättaren överst i högen!

  Må gott!

 41. Både jag och min tonårsdotter älskar att läsa, mest blir det ju på semestern förstås när man inte har den stressiga vardagen omkring sig, men när jag riktigt ska koppla av ja då åker böckerna fram, men detta passar nog min tjeja bättre än mig förstår jag!!!
  KRAMELIKRAMEN!!! <3

 42. På flyget, på bussen, i soffan, i sängen
  när det är varmt eller kallt, jag kan läsa överallt
  det är det som är poängen

 43. Som student blir det inte mycket tid över till andra böcker än kurslitteratur, och som den bokälskar jag är blir det väldigt tråkigt att enbart läsa ”faktaböcker”. Höjdpunkten med julen är alltså ledigheten och man kan lägga tid på saker man inte hunnit under terminen, som att sätta sig ner i en skön soffa med en bra bok och bara njuta. Förhoppningsvis kan det bli denna bok jag läser då den verkar vara helt i min stil! :D

 44. För att det verkar <vara en bok för mig! Jag har aldrig hört talas om den men den verkar bra! Dessutom kommer boken att doneras till skolbiblioteket efter jag läst den. Självfallet i gott skick! :)
  Hälsningar Sofie frånb Cinnamonbooks

 45. Jag vill vinna boken därför att jag snart har ett långt jullov att fylla med goda lässtunder. Låter som en bok att skaffa om jag inte vinner den :-)

 46. Jag skulle vilja vinna för jag behöver en ny bok! har snart läst ut Gömd skriven av P.C Cast och Kristin Cast. Men nu vet jag inte vad jag ska läsa sen!! Känner efter att ha läst beskrivningen att jag bara måste läsa denna! Har en massa tid nu när jullovet kommer så det skulle vara riktigt kul att vinna denna! :)

 47. jag skulle gärna vilja vinna boken. Efter en månad med ûberstrul med mitt vikariat är jag helt slut mentalt och behöver fylla vardagen med massa böcker att drömma mig bort med.

 48. detta skulle en present till min plastfar bra passa
  jultomten skulle kunna in med detta tassa
  vi har inga pengar över
  så jag hjälp med julklapparna behöver
  hela familjen lever på föräldrapengen = inte mycket klöver!

 49. Jag vill vinna till min syster i julklapp, hon älskar att läsa och jag tänkte ge henne ett litet bokpaket i julklapp. Denna hade passat perfekt att lägga i :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s