Julkalendern 2013 – Lucka 15

15december

Då var det tredje advent och lite mer än en vecka kvar till julafton! Idag är det Piratförlaget som sponsrar med Kristina Ohlssons senaste bok Davidsstjärnor, femte boken i hennes deckarserie om Fredrika Bergman och Alex Recht.

davidsstjarnor_inb_lowBeskrivning av boken:
En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. I dag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.

Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.

Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?

Tävlingsregler
– Tipsa om din favoritfilm runt juletid och berätta även varför den är så bra eller ger dig julkänsla.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TINA CARLSTRÖM!

44 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 15

 1. Min favoritfilm under julen är Love Actually som vi alltid ser dagen efter vi firat jul. I pyjamas. Och så äter vi rester från julmiddagen! Det är en riktigt feelgood film som gör alla glada och mysiga :)

 2. Min favorit film är Polarexpressen. Den ger mig varje år sån enorm julkänsla. Den får en att fortsätta tro på julens magi, även om man inte tror på tomten :-)
  Älskar även animerade filmer och filmer med lyckliga slut. Polarexpressen har allt det.

 3. Hej!
  Är gärna med.

  Det skulle nog vara ”Ett päron till farsa firar jul.”
  Så bra händer alltid nåt som roligt som man skrattar åt,
  tittar på den varje jul med hela familjen. Den ger mig
  verkligen julkänsla fast den är en komedi. För man ska
  ju glädjas åt det som är roligt.

  Mvh Julianna
  mailadress: julianna@bredband2.com

 4. Ensam hemma 1 och 2. Som jag har skrattat till dess filmer genom åren. De innehåller en varm humor som passar stora och små. Sen påminner de ju mig lite extra om min barndom då vi alltid såg dem.

 5. Ett päron till farsa firar jul! Den är rolig och dråplig och perfekt underhållning för hela familjen! Inte för att den egentligen ger så mycket julkänsla utan det har helt enkelt blivit en jultradition att se denna!!

 6. Tomten är far till alla barnen!! min sambo och jag tittar på den varje jul och det har vi gjort sen vårat första år tillsammans. Tycker den är rolig och det är våran humor!

 7. Min favoritfilm är The Holiday med Jude Law, Cameron Diaz, Jack Black och Kate Winslet. För den handlar om ensamma människor som finner varandra kring jul. Den handlar om att ta hand om varandra.

 8. Sound of Music, alltid. Den ger mig julkänsla, familjekänsla och är så fantastiskt fin.
  Har blivit en tradition att vi ser den till julhelgen när den visas på tv.
  Traditioner är viktiga att hålla vid och vi sjunger alltid med i sångerna. Nu börjar även barnen gilla filmen =)

 9. Jag gillar flera filmer om Scrooge, det finns ju ganska många men jag tycker vilken som är klassisk och mysig till jul

 10. Vi brukar alltid se
  Tomten är far till alla barn
  Vi får skratta å mysa hela stora familjen

 11. Grinch såklart :) Underbart eskapistisk film som man verkligen sugs in i – och så älskar jag allt med Jim Carrey i. En storslagen saga om små mirakel och kärlek med massor av ögongodis och humor!

 12. It’s A Wonderful Life (Livet är underbart) – en gammal svartvit klassiker som är så bra! Om att livet inte blir som man tänkt det, men att kanske inte alternativet är ett dugg bättre. Se den om du inte sett den!

 13. Mitt tips är The Holiday! Det är en mysig film som utspelar sig runt jul och jag som älskar England tycker att det är riktigt kul att se hur det utspelar sig på ”landet” just där :) Bra skådespelarinsatser gör ju det hela ännu bättre!

 14. Det är faktiskt Grinchen! Dr. Seuss mysiga rim och fantasifulla julvärld skapar en fin stämning till jul, dessutom är jag lite nostalgisk över den eftersom jag såg den på bio som yngre. Jag älskar även Burtons Nightmare before Christmas, men tycker nog Grinchen är snäppet mysigare,

 15. Love Actually! Mest för att den är så underbar och fylld med kärlek. Precis så som julen ska vara. Det är en skön, mjuk känsla hela filmen igenom. Som nyfallen snö ungefär.

 16. Ice Age, den samlar hela familjen och alla, såväl min lilla dotter som min 60+ far skrattar högt och ofta (fast på olika ställen). Vad är mer juligt än en film vi alla njuter av tillsammans?

 17. Jag gillar filmen ”Bad Santa” den är mycket rolig och Billy Bob Thornton är fantastisk som en tomte på dekis. I grunden finns en fin känsla av gemenskap, kärlek och att göra det rätta.

 18. Min favoritfilm är ju sagan om ringen trilogin året om! Men den ger även julkänsla då den sänds dagarna innan julafton! Medan jag, min pappa och lillasyster åker till släkten den 21, sitter vi alltid och väntar på mamma den 23 och ser på sagan om konungens återkomst, perfekt då den är lång och det brukar bli strul med tåg!

 19. Kan du vissla Johanna, den tittar vi alltid på efter Kalle. Och det har vi gjort så länge jag kan minnas. Hemma hos oss ser fler på den filmen än till Kalle, för då brukar vi sova middag i soffan. :P Traditioner är dumt att ändra på. :)

 20. Jag älskar ”Ett Päron till Farsa firar jul”! Den får mig att skratta och om de kan ha en trevlig jul efter allt det, så kan ingenting som händer i min familj förstöra julen!

 21. Min favorit är Pelle Svanslös adventskalender. Den är så fin och så älskar jag katter.

 22. Jag kan se The Holiday hur många gånger som helst, och det behöver inte ens vara jul… Jag gillar känslan i filmen; att personerna tar hand om varandra och att det finns hur mycket kärlek som helst i världen!

 23. Ett säkert filmkort under julen är Ängel i New York med Susan Sarandon och Penelope Cruz. Några New York-bor träffas på julafton, för att finna lite lycka under den gladaste men också den mest ensamma högtiden. Olika människoöden vävs samman och det blir både sorgligt och tänkvärt.

 24. ”Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton” ja då är det jul!
  (finns många bra julfilmer även ”Miraklet i New York” från 1947/1994).

 25. Jag tittar gärna på Fyra bröllop och en begravning med Hugh Grant och Andie MacDowell. Det är en riktig feel good-film som man kan se om och om igen. Den har allt: sorg, glädje, rolig dialog med torr engelsk humor och därtill vackra miljöer.

 26. ”Om en pojke” får mig alltid bli varm i hjärtat! Den skildrar hur viktigt det är med vänskap och att man måste vara del av ett sammanhang för att må bra. Därtill innehåller den en fin slutscen som utspelas på julaftonen!

 27. Under ”uppesittarkvällen” dagen före julafton brukar jag och mamma alltid titta på Grinchen och The Holiday. Båda är superbra och ger en riktig julkänsla! Och för mig så har båda filmerna ett starkt budskap.

 28. Ensam hemma filmerna tycker jag är bra! Har en av de här hemma och dottern och jag skrattar alltid lika mycket.

  Kram Sanna

 29. Love Actually är bara bäst. Jag gillar alla karaktärerna i filmen. Och den innehåller mycket kärlek och vänskap.

 30. Tomten är far till alla barnen den är helt underbar och i dagens samhälle är det mer vanligt med splittrade familjer än kärnfamiljer

 31. Till tiden runt julen måste vi väl räkna nyår och det blir ju inget riktigt nytt år utan att se Ivanhoe. Tror jag sett den varje år i minst 20 men älskar den fortfarande. Riddare och sköna damer, kan det bli mycket bättre ;)

 32. The holiday är min favorit julfilm. Det är bara en sån feelgood film. Egentligen full med amerikanska klyschor och rätt förutsägbar men lyckas ändå få igång mina julkänslor. Och så är ju Jude Law aldrig tråkig att titta på förstås! ;)

 33. Jag är förtjust i tomten är far till alla barnen, trots att den är både gammal & lite sliten tillhör den juleliten :-)

 34. Oh jag måste få säga mer än en! Allt man såg som liten SKA ses när det är jul. Viktigast är: Mupparnas Julsaga är fantastisk! Mupparna + Dickens = Awesome! Musse Piggs Julsaga, Dickens + Disney = Awesome! Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton, Tage Danielsson + Per Åhlin = Fantastiskt! och A Charlie Brown Christmas, det är bara fantastiskt. Period. En blandning av nostalgi och julmagi, det är ett jul-måste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s