Blackbird: Volume 1 av Sam Humphries

Nina Rodriguez knows a hidden magical world run by ruthless cabals is hiding in Los Angeles. When a giant magic beast kidnaps her sister, Nina must confront her past (and her demons) to get her sister back and reclaim her life.

Det var oerhört länge sedan jag läste en grafisk roman eller seriealbum men jag passade på under The Reading Rush i år. Den här fick jag för ett bra tag sedan i ett bokvänspaket från Tina och visste egentligen inte så mycket om.

Det första som slog mig var såklart illustrationerna, och jag tyckte om dem. De är fina, okomplicerade och färgglada. Färgsättningen i boken är också väldigt tilltalande och passar berättelsen väldigt bra. Huvudkaraktären Nina får vi möta direkt och jag stör mig lite på henne på grund av attityden men har också en viss förståelse på grund av vad som har hänt henne i livet. Att förlora sin mamma är svårt att tänka sig in i.

Berättelsen i sig tycker jag är spännande. Precis som Nina vill jag veta vad som har hänt hennes syster och jag förstår fullt ut hennes strävan efter magin. Att den här världen är uppbyggd som den är känns logiskt och jag ser fram emot att läsa mer om dem i kommande album. Jag hade dock lite svårt att acceptera Ninas mammas handlingar. På ett sätt förstår jag att hon valde att offra sig själv men samtidigt lämnar hon henne väldigt ensam. Ja, vi får se om det kommer ytterligare bakgrund framöver men jag ska definitivt fortsätta att läsa. Efter att denna var slut köpte jag nämligen resterande delar till min Kindle så någon dag framöver ska jag ta tag i dem.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Sam Humphries
Illustratör: Jen Bartel
Utgivningsår: 2019
Förlag: Image Comics
Utläst: 25 juli 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s