Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

Den trettioåriga judinnan Rachel Rubenstein-Goldblatt bär på en stor hemlighet – hon fullkomligt älskar julen och har till och med byggt sin karriär på den. Rachel är en New York-baserad, bästsäljande författare till romantiska julromaner, men under pseudonym eftersom hennes julvurm är hemlig för familjen, framför allt för hennes pappa Rabbi Goldstein.

När Rachels förlag plötsligt vill att hon skriver en romantisk Chanukka-roman tappar hon helt inspirationen och i ren desperation bestämmer hon sig för att få tag på en biljett till årets mest omtalade Matzah ball, festen som går av stapeln på Chanukkas åttonde och sista dag. Även om det innebär att hon måste spendera tid med sin gamla ärkefiende Jacob Greenberg …

I julmyset som jag skrev om i förra recensionen tipsades det även om den här boken. En okänd bok för mig tidigare men som jag blev nyfiken på och valde att läsa under december.

Huvudkaraktären Rachel är judinna men i hemlighet älskar hon julen och är bästsäljande författare av julromaner, något som ingen i hennes familj vet om. Dessutom har hon sjukdomen ME som ställer till det för henne i vardagen, vilket också skildras på ett trovärdigt sätt då författaren själv har sjukdomen. Författaren har skrivit mer om sina erfarenheter i efterordet, för de som vill läsa mer. Rachel är orolig för vad familjen och Jacob ska tycka om henne om hon är ärlig, eftersom det går emot hennes egen tro, och boken handlar mycket om att hitta sin plats och känslan av samhörighet.

Det är väldigt spännande att få följa med in i Rachels familj och jag gillar verkligen hennes vän Mickey. Det känns väldigt inbjudande och stämningen är på topp. Relationen mellan Rachel och Jacob utvecklas, om än med vissa kommunikationsproblem. Det är missförstånd och det är motstridiga känslor men samtidigt hoppas jag verkligen under bokens gång att det blir dem i slutet.

Detta är inte vad jag skulle kalla en klassisk julroman eftersom den fokuserar mest på chanukka och den stora balen men samtidigt kom den med något nytt och särskilt i högen av julromaner. Jag fastnar inte helt för berättelsen men jag gillar idén och tror att andra där ute skulle tycka om den om de läste den.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Jean Meltzer
Utgivningsår: 2022
Förlag: Lovereads by Forum
Utläst: 29 december 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Enligt O |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s