Lex Bok

En bok som jag har varit nyfiken på under hösten är denna, Lex Bok. Jag stod och fingrade lite på den under Bokmässan men det blev inte av att jag köpte den. Nu är den i alla fall läst och här kommer min recension!

lex-bokTitel: Lex Bok
Författare: Sara Kadefors
Utgivningsår: 2013
Förlag: Lilla Piratförlaget
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Utläst: 30 december 2013

Tack till Lilla Piratförlaget för recensionsexemplaret!

Beskrivning från förlaget:
Lex går sista året i gymnasiet och är så less. Less på alla prestationskrav och hetsen om entreprenörstänk, som ställs på henne och andra unga i dag. I protest skapar hon alter egot Maya som via sin blogg revolterar mot allt vad framgångssagor heter. Men vad händer när bloggen plötsligt visar sig vara just en riktig framgång?

Omdöme:
Det här var inte riktigt min typ av bok! Anledningen till att jag fastnade för den var på grund av bloggtemat men resten av boken kändes bara.. nä. Jag hade stora problem med huvudkaraktären Lex, som skulle vara 18 år men som istället betedde sig som 12. En väldigt omogen, grinig tjej som för övrigt påminde mig om en stor bloggerska i och med alter egot.

Jag skulle kunna tänka mig att man kan gilla den här boken om man är yngre men för mig känns det för barnsligt helt enkelt. Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga om denna!

Mitt betyg: 2/5

5 reaktioner till “Lex Bok

  1. Jag fick hela tiden påminna mig om att Lex skulle vara 18, för hon betedde sig verkligen som en pubertal 12-13-åring. Förutom det så gillade jag den :)

  2. Jag läste också Lex bok nyligen och kom till liknande slusatser som du! Tror till och med vi satte samma betyg :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s