To All the Boys I’ve Loved Before

15749186Lara Jean har varit kär ett par gånger men aldrig vågat berätta det. Istället har hon skrivit öppenhjärtiga kärleksbrev som hon sedan gömt i sitt rum. En dag visar det sig att alla brev skickats ut till sina mottagare och Lara Jean vet inte riktigt hur hon ska reagera. En av mottagarna är Josh, hennes systers ex, och när han frågar henne om det är hon snabb att berätta att det var ett mycket gammalt brev, ett misstag och att hon faktiskt dejtar någon annan. Tillsammans med Peter gör hon upp en plan där de två ska låtsas dejta, dels för att få Josh på andra tankar men också för att få Peters ex svartsjuk. Till en början går det bra men ju längre det går, desto mer invecklat blir det.

Jag trodde till en början att det här skulle vara en fristående bok, och efter att ha läst den hade det varit ett mycket bättre val än att försöka vattna ur storyn lite till. Jag blev nämligen väldigt besviken på boken och jag ska självklart berätta varför.

För det första hade jag väldigt svårt för Lara Jean som skulle vara en karaktär i äldre tonåren men mest kändes som en 12-åring. Hennes lillasyster, som för övrigt var flera år yngre, var faktiskt mer mogen. Dessutom var boken otroligt förutsägbar och jag kunde gissa mig till slutet redan efter ett par kapitel. Och vem som hade skickat ut breven var nog bara Lara Jean som inte visste.

Bortsett från detta kändes det som om boken var full av klyschor. Det var stereotyper hit och dit, relationer som oftast bara existerar i böcker och filmer och ja, det var inte direkt en bok för mig. Många har hyllat den och jag gillar Jenny Han i vanliga fall men det här gick inte hem hos mig i alla fall.

Mitt betyg: 2/5

Författare: Jenny Han
Utgivningsår: 2014
Förlag: Simon & Schuster
Utläst: 17 maj 2014
Finns hos: The Book Depository | Amazon UK | Amazon US

En reaktion till “To All the Boys I’ve Loved Before

  1. JAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Jag blev så besviken. Ännu mer så när jag upptäckte att det skulle komma en tvåa. Slutet var ju det bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s