Vad gör man inte

vad-gor-man-inte-Det är augusti, luften dallrar i värmen. Tre syskon är på väg till sin mammas födelsedagsfirande. Sanna, som alltid ligger med fel killar. Anders, som ibland dricker för mycket och vill slåss. Karoline, som inte vill någonting.

Äldsta systern Lea kommer inte, hon och Sanna pratar inte med varandra. Och farsan behöver ingen längre oroa sig för.

Sensommardagen kokar, det bubblar under ytan. När dagen är slut kommer ingenting längre att vara som förut.

Jag läste bara väldigt kort om denna innan jag plockade upp den så jag visste egentligen inte så mycket om vad jag skulle mötas av. Jag blev dock positivt överraskad och trots att boken är relativt kort hinns det ändå med en hel del.

De olika karaktärerna vi får möta är lätta att lära känna och det beror nog till stor del på att de är ganska utmärkande på flera sätt. De brottas med det förflutna, med att ha en mor som inte är närvarande och med problem syskonen emellan. Man lär inte känna dem på djupet men det gör ingenting för i den här boken fungerar det alldeles utmärkt.

Handlingen i sig känns djup och ibland får man läsa mellan raderna. Visst hade jag velat veta mer och få svar på alla mina frågor men samtidigt räcker det fint såhär. Hjertzell har verkligen lyckats med att skriva en kort bok som är minst lika intressant som en på 500+. Det gillas skarpt!

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Maja Hjertzell
Utgivningsår: 2015
Förlag: Gilla Böcker
Utläst: 17 oktober 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

3 reaktioner till “Vad gör man inte

  1. Jo vill också läsa Lola. Trodde inte jag skulle gilla Anna och franska kyssen mer på svenska men det gjorde jag. Vill till Paris och äta bakverk!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s