En smakebit på søndag – Vad gör man inte

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat Vad gör man inte av Maja Hjertzell.

Handling:
Det är augusti, luften dallrar i värmen. Tre syskon är på väg till sin mammas födelsedagsfirande. Sanna, som alltid ligger med fel killar. Anders, som ibland dricker för mycket och vill slåss. Karoline, som inte vill någonting. Äldsta systern Lea kommer inte, hon och Sanna pratar inte med varandra. Och farsan behöver ingen längre oroa sig för.

Sensommardagen kokar, det bubblar under ytan. När dagen är slut kommer ingenting längre att vara som förut.

vad-gor-man-inte-– Jag tänker på att jag hoppas att hon ändrar sig snart. Att hon tänker om så jag får träffa henne. Jag önskar att jag hade kunnat hjälpa henne.
– Du gjorde ju vad du kunde, säger Anders.
– Jag kunde ha gjort mer. Det kunde ha varit jag istället, säger mormor.
Anders undrar vad hon menar, men kan inte fråga. Det kommer för nära. Han stryker med handflatorna över jeansen.
– Tror hon inte att jag förstår henne? säger mormor. Fråga henne det.
Anders vågar inte titta på mormor.

12 reaktioner till “En smakebit på søndag – Vad gör man inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s