Boken som inte ville bli läst av David Sundin

Vad ska man göra med en bok som inte vill bli läst?

Öppna den, så klart!

Komikern och tv-profilen David Sundins ”Boken som inte ville bli läst” är en humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

När jag såg den här boken blev jag givetvis nyfiken, eftersom det var David Sundin, men också lite rädd för innehållet. Någonstans läste jag att man behövde vara lite kreativ och man kan ju undra vad som menas med det när det kommer till bokläsning? Vi har en bok i barnens hylla där läsaren helt får hitta på vad boken handlar om baserat på de olika bilderna, och det känner vi oss ganska färdiga med. Detta var dock något helt annat och mer roligt kreativt än krävande kreativt. Om ni förstår vad jag menar.

Boken har egentligen ingen handling, mer än att boken inte vill bli läst och visar detta på flera sätt, exempelvis genom att bokstäver försvinner och den börjar brinna. Det är helt enkelt en interaktiv bilderbok där både förälder och barn får vara aktiva i berättandet på ett helt annat sätt än vi kanske är vana vid. Det är också en väldigt rolig bok och barnen uppskattade den verkligen så jag gissar att den kommer att bli läst ett par gånger framöver.

Författare: David Sundin
Illustratör: Alexis Holmqvist
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bonnier Carlsen
Utläst: 11 september
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Paulas | och dagarna går…

En reaktion till “Boken som inte ville bli läst av David Sundin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s