Bokrean 2021 – Mina tips till er!

Det närmar sig bokrea och som de flesta av er säkerligen redan vet går det att förhandsbeställa på onlinebokhandlarna. Jag tänkte i och med detta inlägg tipsa er om de böcker jag tycker att ni ska spana in. Vill ni läsa mina recensioner av böckerna kan ni bara klicka på titeln så kommer ni direkt dit.

Deckare/spänning

Spegelmannen av Lars Kepler är ett säkert kort. Det var en av de bästa böckerna jag läste 2020 men tänk på att det är en del i en serie. Ni hittar den för 99:- på Adlibris. En annan serie som jag tycker att ni bör spana in är Pascal Engmans serie om Vanessa Frank. Där hittar ni andra delen, Råttkungen, för 55:- samt tredje delen, Änkorna, för 69:- hos Adlibris. Riktigt bra böcker och spänning på hög nivå! En av mina favoritdeckarserie, Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen, dyker också upp på rean. Den senaste i raden, Offer 2117, finner ni på Bokus för 69:-.

Fler deckarserier jag gärna tipsar om är exempelvis Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld. Där kan ni hitta Tiggaren för 35:-, Syndabocken för 49:- och Skamvrån för 65:- hos Adlibris. Även här bör man ha läst de tidigare böckerna enligt min mening men det är inget måste. En av mina favoritserier de senaste åren är Anna Bågstams serie ”Morden i Lerviken”. Ni kan hitta andra boken, Skuggspelet, hos Adlibris för 65:-. Även Louise Boije af Gennäs Blodlokan och Skendöda är heta tips. Båda böckerna finns på Adlibris för 49:-/st.

Om ni vill ge er på nya serier inom deckargenren kan jag tipsa om Stormvakt av Kristina Ohlsson. Det var inte den bästa boken jag läst av henne men jag tror att många gillar den och det är en seriestart med stor potential. Dessutom utspelar den sig på västkusten. Stormvakt hittar ni för 89:- hos Bokus. En annan bok som är första delen i en serie är Offermakaren av Viveca Sten. Den hittar ni också för 89:- hos Bokus. Spännande att följa polisarbetet i Åre med allt vad det innebär.

En av de senaste böckerna jag har läst och också årets bästa såhär långt, Arvtagaren av Camilla Sten, kan ni hitta på Bokus för 79:-. En recension av denna kommer upp inom kort på bloggen.

Unga vuxna

Mitt största tips i den här kategorin är Sommar-trilogin av Jenny Han som Lavender Lit släppte i nyutgåvor förra året. Trilogin börjar med Sommaren jag blev vacker, därefter kommer Ingen sommar utan dig och sist Sommar för evigt. Ni hittar dem hos Adlibris för 59:-/st.

Barnböcker 6-9 år

Bokrean bjuder på två böcker ur serien LasseMajas Detektivbyrå som jag vill tipsa om. Dels är det Silvermysteriet, och dels är det Zoomysteriet. Dessa böcker är skrivna av Martin Widmark och återfinns på Bokus för 59:-/st. Min son, som är 6 år, uppskattar verkligen dessa böcker och de två är de som har lästs senast här hemma.

Är man sugen på Sommarskuggan finns den första boken om Sommarskuggan, Sommarskuggan och Halloween-buset av Tina Mackic, på bokrean. Den här boken har vi läst flera gånger och barnen verkar gilla den lika mycket varje gång. Gillar barnen Sommarskuggan är detta antagligen ett säkert kort. Hos Adlibris hittar ni den för 69:-.

Även böckerna i serien Handbok för superhjältar, av Elias och Agnes Våhlund, finns på rean. De fyra första delarna säljs för 89:-/st hos Adlibris.

Barnböcker 3-6 år

En av förra årets mest populära barnböcker, Boken som inte ville bli läst av David Sundin, hittar ni hos Bokus för 89:-. En väldigt spännande och kreativt utmanande bok att läsa för barnen men också väldigt rolig. Gillar barnen Bockarna Bruse kan jag även tipsa om Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn Rørvik som finns hos Bokus för 65:-.

Böckerna om Saga av Josefine Sundström tipsar jag också gärna om. Ni kan bland annat hitta boken Ballongläntan, kurragömma och två tomtar i diket för 69:- hos Bokus. Dessa böcker är lite mer av kapitelböcker men ändå lagom avancerade för den här åldern.

Therese Alshammars första barnbok, Aysa i simhallen, finns på Bokus för 69:-. Detta är första delen om Aysa och har fungerat bra här hemma för att prata om vatten, simskola och så vidare. Jag gillar också illustrationerna.

2 reaktioner till “Bokrean 2021 – Mina tips till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s