Sommar för evigt

Nu har jag äntligen läst sista delen i trilogin om Belly (Sommar-trilogin), och här kommer min recension på den.

Titel: Sommar för evigt
Författare: Jenny Han
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Handling (SPOILER-VARNING OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR):
Belly och Jeremiah har varit tillsammans i två år nu och går på samma college. När Belly får veta att Jere mer eller mindre varit otrogen mot henne blir hon först ledsen och arg men väljer att förlåta honom och säger kort därefter ja när han friar till henne. Bellys mamma försöker göra allt hon kan för att stoppa bröllopet, och ingen annan är väl överförtjust heller. De tycker att de är alldeles för unga och att de borde vänta åtminstone tills de har pluggat färdigt men paret har bestämt sig och bröllopsplaneringen drar igång i Cousins. Belly hade dock inte räknat med att befinna sig så nära Conrad under sommaren eller att överhuvudtaget fundera över sina känslor. Hur ska det sluta?

Omdöme:
Den här boken gick lite upp och ner så först tyckte jag den var bra, sen blev jag otroligt irriterad på hur lätt Belly tog på Jeres otrohet, hennes naivitet samt hur hon försvarar Jeremiah inför Conrad. Jag känner igen mig i mycket i situationen och därför kanske det blir lite extra känslor men jag hade gärna velat ruska om henne en stund! Därefter blev den i alla fall ytterligare lite bättre och ja, jag tycker den är snäppet bättre än de två tidigare trots att de alla hamnar på samma betyg. Slutet är det bästa och det blev precis som jag hade hoppats på dessutom.

I den här boken kan man också läsa ett par kapitel ur Conrads PoV, vilket gör den än mer intressant. Han är en spännande karaktär och här får man svar på de flesta frågor om vad som egentligen hände mellan honom och Belly. Jere och Belly sjunker väl lite i mina ögon men det är bra karaktärer överlag i böckerna.

Jag har sagt det innan och jag säger det igen – härlig sommarläsning!

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
– Sommaren jag blev vacker
– Ingen sommar utan dig

5 reaktioner till “Sommar för evigt

  1. Håller med om vad du säger! Jere sjönk otroligt i mina ögon, medan Conrad steg. Överlag en trevlig sommarläsning! :)

    1. Jaa, lokala bokaffären möjligen men finns nog på Adlibris, Bokus, Bokia och CDON också. Det är bara att följa länkarna i inlägget så kommer du rätt med en gång :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s