Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm.

Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

Jag fick ett mail angående den här boken och när jag snabbt läste igenom lät boken väldigt lockande, därför tackade jag också ja till ett recensionsexemplar. Månaderna gick dock och jag hann glömma vad den handlade om så när jag nu plockade upp den kändes det helt blankt. Men ni som har varit med sedan tidigare vet ju att jag gillar att läsa böckerna så, utan förväntningar kort och gott. Det var kanske därför Blodlokan överraskade mig positivt.

Till en början kändes det lite segt att ta sig framåt men bara efter ett par kapitel var jag fast. Det var något mystiskt med hela Saras vistelse i Stockholm och det gick som en röd tråd genom läsningen. Sara i sig är en karaktär som jag kan ha lite svårt för. Samtidigt som hon i vissa fall är väldigt naiv upplever hon ändå saker som andra har svårt att se allvaret i. Det är lätt att tro att hon hallucinerar eller liknande, vilket gör att det blir en liten balansgång för mig som läsare. Överlag tyckte jag ändå bra om henne och är nyfiken på att läsa mer, helt klart. När det gäller de andra karaktärerna fastnade jag givetvis för Bella, vem skulle inte ha gjort det? Det fanns också väldigt många frågetecken kring exempelvis Björn och Fabian, samt kring Saras första hyresvärd. De rätades ut mot bokens slut.

Det är driv i berättelsen och jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den när jag väl hade kommit in i den. Författaren skriver bra, även om jag störde mig på både de långa kapitlen och allt prat om GMU och Saras militäriska utbildning och erfarenhet. Jag ser dock lite bort från detta och överlag är det som sagt en väldigt bra bok. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen som släpps om bara ett par veckor.

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Louise Boije af Gennäs
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 24 augusti 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

4 reaktioner till “Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

  1. Pingback: Blodlokan av Louise Boije av Gennäs | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s